Lähes sata liittyi Peace Unitediin Suomi-Unkari -ottelussa

Juha Häyrinen miettii vain hetken Peace Unitedin teltalla Olympiastadionin edessä. Sitten hän sanelee mottonsa: ”Rauhaa ja rakkautta kaikille maailman kansoille.” Hän on yli 20 000 muun kanssa menossa katsomaan pian alkavaa Suomi-Unkari EM-karsintaottelua. Sitä ennen Häyrinen liittyi Peace Unitediin, joukkueeseen, joka pelaa rauhan puolesta.

Ulkomaanavun Peace United –teltta sijaitsee aivan Olympiastadionin kyljessä. Moni illan jalkapallo-otteluun suuntaava pysähtyy ainakin lukemaan teltan viirien moton. ”Rauha. Maali joka ratkaisee.”

Useita kisavieraita puhuttelee nimenomaan ajatus siitä, että jalkapallokin voi olla rauhantyötä.

”On tärkeää, että on aktiviteettejä ja mielekästä tekemistä. Se on paljon parempi kuin olla vihainen ja sotia”, tiivistää itsekin jalkapalloa pitkään pelannut Otto Hentunen syyt, miksi halusi kuulua Peace Unitediin.

Juha Häyrinen liittyi Peace Unitediin.

Juha Häyrinen liittyi Peace Unitediin.

Ykkösasia on kuulua yhteiseen joukkueeseen

Vihreällä Peace United -teltalla käy myös paljon juniorijalkapalloilijoita.  Moni on innoissaan päästessään kuvaan jalkapallon kanssa tai saadessaan pelata toisten kanssa pöytäjalkapalloa.

”Täällä käyneille lapsille ja nuorille ykkösasia oli saada kuulua yhteiseen joukkueeseen”, sanoo uusia Peace United –joukkueen  jäseniä teltalla valokuvannut  Eetu Jokela.

Tämä näkyy myös junioripelaajien palveluun kirjaamissa motoissa. ”Voitettiin tai hävittiin, reilu peli pelattiin”, ”Aina ja kaikki pelaa” ja tietenkin ”Rauhaa ja rakkautta”.

Jos motto on tällainen, Suomen kirpaisevasta 0-1 häviöstä Unkarillekin selviää helpommin.

Peace Unitedin teltalla käytiin pieni Suomi-Unkari maaottelu jo vähän ennen Huuhkajien peliä.

Peace Unitedin teltalla käytiin pieni Suomi-Unkari maaottelu jo vähän ennen Huuhkajien peliä.

Mikä on Peace United?

Peace United on kaikkien yhteinen joukkue. Sen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Joukkueen kapteeneina toimivat Aki Riihilahti ja Laura Österberg Kalmari.

Peace United kiinnittää huomionsa erityisesti nuoriin. Jalkapallo on monelle vaikeissakin oloissa elävälle nuorelle pelastus – kenttä, jolla hänen tekonsa merkitsevät. Kokemus siitä, että voi hallita omaa elämäänsä, ehkäisee turvattomuutta ja turhautumista.

Tule mukaan!

Peace United sai lauantaina pelatun Suomi-Unkari -ottelun aikana riveihinsä lähes sata uutta jäsentä. Rauhan puolesta pelaava joukkue vain kasvaa. Liity sinäkin nyt Peace Unitedin sivuilla ja osallistu samalla arvontaan! Tervetuloa pelaamaan rauhan puolesta.

Teksti ja kuvat: Satu Helin