Nuorten turvapaikanhakijoiden tekemiä lyhytdokumentteja Vimmassa Turussa

Suuren suosion saanut turvapaikanhakijoiden lyhytdokumenttisarja saa uusintanäytöksen tiistaina 24. tammikuuta klo 18–19.30 Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa Turussa.

Suomeen on saapunut kahden viime vuoden aikana paljon turvapaikanhakijoita. Jokaisella Suomeen tulleista on oma tarinansa, kokemuksensa ja toiveensa, mutta heidän oma äänensä on jäänyt suurelta osin kuulematta.

Näytöksessä nähdään seitsemän lyhytdokumenttia, joissa turvapaikanhakijat kertovat miltä Suomeen tulo, pitkä odotus ja epätietoisuus päätöksestä, kulttuurierot ja suomalaisten kohtaaminen ovat tuntuneet.  Onko Suomesta löytynyt oma paikka ja millaista arki on?

Videot on esitetty aiemmin Turun pääkirjastossa joulukuussa.

Lyhytdokumentit on työstetty Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemakerin valtakunnallisessa Omin sanoin -hankkeessa. Sen tavoite on antaa turvapaikanhakijoina saapuneille nuorille aikuisille ääni Suomessa, tarjota välineitä aktiivisina kansalaisina toimimiseen sekä tukea heitä Suomeen kotiutumisessa.

Näytöksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella videoiden tekijöiden kanssa. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Tervetuloa!

Lisätiedot: Projektikoordinaattori Elina Mäkilä, elina.makila[at]kirkonulkomaanapu.fi, 040 1824073, Kirkon Ulkomaanapu – Changemaker nuorisoverkosto