KUAn paikalliset kumppanit avustavat Jaavalla ja Lähi-idässä

Jaavan saarella KUAn yhteistyökumppani YAKKUM on lähettänyt lääkintäryhmän tsunamin pahiten iskemään Pangandaran kaupunkiin auttamaan loukkaantuneita. YAKKUM-järjestön sairaalat ovat ottaneet vastaan tsunamissa loukkaantuneita.

KUAn paikalliset kumppanit ovat myös lähettäneet arviointiryhmiä tsunamialueelle selvittämään avun tarvetta. Ryhmillä on mukana vettä ja energiakeksejä jaettavaksi avun tarvitsijoille. Ryhmät laativat lähipäivinä tarkemmat avustussuunnitelmat.

Lähi-idässä Lähi-idän kirkkojen neuvoston MECC:n ekumeeninen avustusorganisaatio on aloittanut avustustyön eteläisessä Libanonissa sekä Beirutin eteläosissa. 1500:lle evakkoon tai saarroksiin joutuneelle perheelle jaetaan tässä vaiheessa ruokaa, äidinmaidon vastiketta pikkulapsia varten, puhdistusaineita sekä hyönteismyrkkyjä. Apu koordinoidaan yhdessä Punaisen Ristin ja Libanonin hallituksen kanssa.

Molempiin kohteisiin on myönnetty varoja Kirkkojen yhteisen katastrofiavun ACTin pika-apurahastosta, jota KUA tukee. Kirkon Ulkomaanapu varautuu antamaan lisäapua alueille.

Kirkon Ulkomaanavun katastrofityötä voi tukea antamalla lahjoituksen katastrofirahastoon, tilinumerot, Sampo 800018-223340, Nordea 157230-500504, viestikohtaan merkintä "Katastrofirahasto".

Lisätiedot: Humanitaarisen avun päällikkö Helena Manninen-Visuri, (09) 1802 386
Tiedottaja Maija Sankari (09) 1802 295, 050-559 4030