Koulutusyhteistyö hollantilaisen Edukansin kanssa alkoi – Opettajat ilman rajoja -opettajia Keniaan

Kirkon Ulkomaanapu on sopinut hollantilaisen koulutus- ja kehitysyhteistyöjärjestön, Edukansin, kanssa kolmevuotisesta yhteistyöstä.  ”Edukans on vahva ja arvostettu toimija. Järjestöllä on todella laajat verkostot hollantilaisissa kouluissa. Sen verkostoissa toimii noin tuhat opettajaa ja se toimii yhdeksässä eri maassa Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa”, kertoo Ulkomaanavun kansainvälisen ohjelman johtaja Tomi Järvinen.

Tänä vuonna Kirkon Ulkomaanapu ja Edukans lähettävät yhdessä vapaaehtoisia suomalais- ja hollantilaisopettajia Kajiadon alueelle Keniaan. Opettajien tehtävä on kouluttaa kenialaisia kollegojaan. Hollantilaisille Kajiadon alue on jo tuttu. Edukans on toiminut siellä jo neljä vuotta. Kenian opetusprojekti on samalla Ulkomaanavun perustamalle Opettajat ilman rajoja -verkostolle toiminnan lähtölaukaus.   ”Keniassa vapaaehtoiset opetusalan ammattilaiset sekä alueen omat opettajat osallistuvat muun muassa yhteisiin työpajoihin ja oppitunneille. Pyrimme parantamaan yhteistyössä alueen koulujen opetusta ja opettajien pedagogisia taitoja”, kertoo Opettajat ilman rajoja -verkoston yhteyspäällikkö Minna Törrönen.

Keniaan lähtee kymmenkunta suomalaista opetusalan ammattilaista. Ennen matkaa Edukans kouluttaa heidät. Kahden viikon vapaaehtoisjakso Keniassa noin kymmenen vapaaehtoisen kanssa toteutuu huhti-toukokuun vaihteessa. Suomalaisopettajat rahoittavat vapaaehtoismatkan itse.

”Opettajat ilman rajoja -verkosto saa tästä yhteistyöstä paljon. Edukans puolestaan haluaa lisätä koulutusosaamistaan katastrofeissa. Tätä osaamista löytyy Ulkomaanavusta, mehän olemme mukana YK:n katastrofitilanteita varten perustetussa koulutusverkostossa”, tiivistää Tomi Järvinen.

”Yhteistyömme tuo molemmille osapuolille arvokkaita verkostoja ja lisää osaamista”, Järvinen sanoo.

Lisätietoja:
Tomi Järvinen, kansainvälisen työn johtaja, puh.  040 641 8209
Minna Törrönen, yhteyspäällikkö, Opettajat ilman rajoja -verkosto, puh.  0400 385 441
Eeva Suhonen, tiedottaja, puh.  0400 103 286