Kirkon Ulkomaanavun uusi tunnus kertoo tekojen todistuksesta

Uusi tunnus kuvaa monipuolisesti Kirkon Ulkomaanavun toimintaa – ihmiseltä ihmiselle. Tunnukseen liitetään vahva lupaus: Tekoja ihmisarvon puolesta.

Kirkon Ulkomaanavun visuaalinen ilme ja logo uudistuivat syyskuun alussa. Uusi tunnus kuvaa monipuolisesti Kirkon Ulkomaanavun toimintaa – ihmiseltä ihmiselle. Kirkon ja vihreän värin näkymistä tunnuksessa on vahvistettu.

Uusi tunnus muodostuu neljästä symbolista, jotka kuvaavat kyyhkyä, joka vie rauhan viestiä, nälkää lievittävää haarukkaa, kättä, joka ottaa vastaan ja välittää sekä suojelevaa enkelinsiipeä. Kirkon Ulkomaanavun tunnukseen liitetään myös vahva lupaus: Tekoja ihmisarvon puolesta.

– Kirkon Ulkomaanavun uusi tunnus onnistuu kuvaamaan sen, mistä diakoniassa on kysymys. Se on tekojen todistusta rakkauden Jumalasta, toteaa tunnuksesta arkkipiispa Jukka Paarma.

– Olemme käsitelleet tunnusta ja Kirkon Ulkomaanavun strategiaa kirkon ulkoasiainneuvostossa. Samalla, kun meille on tärkeää, että Kirkon Ulkomaanapu pysyy kirkon omana järjestönä, sen pitää kehittyä ja olla ajanmukainen ja tavoittaa mahdollisimman monia ihmisiä. Olemme erittäin tyytyväisiä Kirkon Ulkomaanavun työhön, muistuttaa Paarma.

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen toivoo, että uusi tunnus tulee samalla tapaa tukijoille rakkaaksi kuin vanha.

– Kirkko on ollut edelläkävijä diakonian ja kansainvälisen vastuun asioissa. Siinä pienet teot ovat usein tärkeämpiä kuin suuret sanat. Tästä minusta on uudessakin tunnuksessa kysymys. Diakonia on toisen taakan jakamista, ristin kantamista, sanoo Pentikäinen.

Samalla hän pyytää, että kirkossa rukoiltaisiin avustustyöntekijöiden puolesta.

– Työ on vaarallista. Yhä useampi avustustyöntekijä menettää siinä henkensä. Muistakaa näitä ihmisiä, jotka laittavat oman henkensä alttiiksi, pyytää Pentikäinen.

Tunnus on otettu käyttöön 1. syyskuuta, jota ennen sitä on esitelty seurakuntien yhteyshenkilöille ja tukijoille. Uusi ilme näkyy myös Kirkon Ulkomaanavun uudistetuilla kotisivuilla.

Syyskuun alusta tulevat käyttöön myös uudet www- ja sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@kirkonulkomaanapu.fi ja www.kirkonulkomaanapu.fi.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen, puh. 040 531 3514
ja viestintäjohtaja Veera Hämäläinen puh. 050 386 6634.