Kirkon Ulkomaanavun toiminta Tshadissa jatkuu

Työ sisältää mm. vesi-ja sanitaatiohuoltoa ja hygienian edistämistä, suojelua ja psykososiaalisia tukipalveluja, väliaikaista asumista sekä leirien yleishallintoa.  Kirkon Ulkomaanavun yhteistyökumppaneina ovat Luterilaisen maailmanliitto ja Norjan kirkon ulkomaanapu.

Viime päivien kapinallisten ja hallituksen välisten levottomuuksien takia osa KUAn ja Luterilaisen maailmanliiton ohjelman kansainvälisistä työntekijöitä on evakuoitu maasta. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n tietojen mukaan tuhannet tshadilaiset ovat paenneet pääkaupungin N´Djamenan väkivaltaisuuksia Kameruniin.

KUAn humanitaarisen avun suunnittelijan Nanny Nordströmin suunniteltu työmatka Tshadiin on myös siirretty tulevaisuuteen. Kirkon Ulkomaanapu seuraa huolestuneena maan tilannetta. Ohjelman johtaja sekä paikalliset työntekijät jatkavat edelleen toimintoja evakko/pakolaisleireissä.

"Olemme tyytyväisiä siitä että ohjelmamme on toistaiseksi voinut jatkaa, vaikka toimintaa onkin supistettu", toteaa Nanny Nordström.

Tshadissa on ennestään noin 180 000 tshadilaista evakkoa sekä 300 000 pakolaista Sudanista ja Keski-Afrikan tasavallasta. KUA varautuu siihen että humanitaarisen avun tarve Tshadissa kasvaa.

Lisätietoja:
Humanitaarisen avun suunnittelija Nanny Nordström, p. (09) 18021, p. 050 3299598. Humanitaarisen avun yksikön päällikkö Helena-Manninen-Visuri, p. (09) 1802 386, 040 766 3542