Kirkon Ulkomaanavun puheenjohtaja Tarja Kantola edistämään uskopohjaisten järjestöjen yhteistyötä YK:ssa

Kirkon Ulkomaanavun hallituksen puheenjohtaja Tarja Kantola on nimitetty YK:n Uskonnot ja kestävä kehitys -työryhmän uskopohjaisen neuvoston toiseksi puheenjohtajaksi. Toisena puheenjohtajana toimii Faisal Bin Muaammar, KAICIID:n pääsihteeri.

”Odotan erityisesti, että puheenjohtajana pääsen edistämään ihmisoikeusnäkökulmaa ja tuomaan esiin uskopohjaisten järjestöjen osaamista ja antamaan sen YK:n käyttöön”, sanoo Kantola.

Ennen Kirkon Ulkomaanapua Kantola on tehnyt pitkän uran Suomen ulkoministeriössä kansainvälisten asioiden ja ihmisoikeuksin edistämisen parissa mm. ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana sekä toiminut useissa kansalaisjärjestöissä kuten Solidaarisuudessa, Pelastakaa Lapsissa sekä Suomen Pakolaisavussa. Hän on WISE Wider Security Networkin puheenjohtaja.

Uskonnot ja kestävä kehitys -työryhmä (UN Task Force for Religion and Sustainable Development) muodostettiin vuonna 2010 kokoamaan tietoa uskopohjaisten järjestöjen työstä liittyen kehitykseen, rauhanrakennukseen ja ihmisoikeuksiin. Huhtikuussa 2018 työryhmä ja yli 50 uskopohjaista kansalaisjärjestöä päättivät perustaa Uskopohjaisen neuvoston (Faith-Based Advisory Council).

Neuvoston tehtävänä on vahvistaa ihmisoikeusperustaista politiikka- ja vaikuttamistyötä sekä koordinoida ja edistää uskopohjaisten toimijoiden osallistumista rauhantyöhön.

Lisätietoja

Tarja Kantola, hallituksen puheenjohtaja, puh. 050 555 0833, kantolantarja(a)gmail.com

KAICIID = King Abdullah bin Abdulaziz International Center for Interreligious and Intercultural Dialogue