Kirkon Ulkomaanavun kampanja sai kunniamaininnan

Miten vuohesta tehtiin suomalaisten hittilahja – Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen lahja -kampanja sai kunniamaininnan AdProfit-mainoskilpailussa. Mainostoimisto Familyn toteuttama kampanja palkittiin uudenlaisesta luovuudesta, erinomaisesta kokonaisuudesta ja hyvästä tuloksesta.

– On ilo pärjätä kovatasoisessa AdProfit-kilpailussa. Erityisesti Ulkomaanavulle on hienoa, että kyseessä on markkinoinnin tuloksellisuutta arvioiva kilpailu, varainhankinnan yksikön päällikkö Riikka Karppinen kertoo.

– Toisenlaisen Lahjan tulos kotimaassa on erinomainen. Tuloksen merkitys kuitenkin moninkertaistuu kehitysmaissa. Perheet kehitysmaissa saavat mahdollisuuden parempaan elämään.

Toisenlainen lahja tuotti 15 200 koulupukua

Toisenlainen lahja tuotti viime vuonna 1,65 miljoonaa euroa. Suosituin lahja oli koulupuku, joita ostettiin noin 15 200 kappaletta. Toiseksi suosituin lahja oli viisitoista puuntainta (yhteensä 10 900 kappaletta). Edellisen vuoden suosikki, vuohi, oli kolmanneksi suosituin lahja (9400 kappaletta). Seuraavina olivat kuokka ja siemenet (6 300) ja kuusi kanaa (5 900).

”Syksyllä alkanut taloudellinen lama on vaikuttanut selvästi tulokseen. Suomalaisilla on varaa kuluttaa, mutta he ovat pitäneet rahoistaan kiinni varovaisuussyistä”, sidosryhmäjohtaja Marianne Heikkilä toteaa.

”On tärkeää, että emme unohda kaikkein köyhimpiä ihmisiä taloudellisesti vaikeina aikoina. Toisenlainen lahja on yksi Kirkon Ulkomaanavun tärkeimmistä tavoista hankkia varoja avustustyöhön. Mahdollisuus antaa hyödyllinen lahja, kuten huopa, puhdasta vettä tai henkilötodistus, on käytössä koko vuoden”, Marianne Heikkilä muistuttaa.

Toisenlaisen lahjan tuotto kasvoi reilusti alkuvuodesta syyskuun loppuun saakka kolmekymmentä prosenttia edellisvuodesta, mutta kasvu hiipui vuoden lopulla. Kokonaisuudessaan tuotto oli hiukan pienempi kuin edellisvuoden 1,75 miljoonaa euroa.

Toisenlaisella lahjalla tuettiin kehitysyhteistyötä viime vuonna muun muassa Bangladeshissa, Intiassa, Kambodzhassa ja Mosambikissa. Katastrofiapua annettiin Myanmarin hirmumyrskyn uhreille, Kongoon ja Etiopiaan.

Lisätietoja:

Sidosryhmäjohtaja Marianne Heikkilä, 040 501 3567
Varainhankinnan koordinaattori Piia Huurtola, 0400 385 439