Kirkon Ulkomaanavun johtaja on Vuoden MMM-henkilö

Kirkon Ulkomaanavun johtaja Antti Pentikäinen on valittu Vuoden MMM-henkilöksi. Juuri ilmestynyt MMM 2010 on kirjasarjan 60. vuosikerta. Sitä juhlistetaan valitsemalla ensimmäisen kerran vuoden MMM-henkilö. Pentikäinen esitellään MMM 2010 -kirjassa ja jatkossa MMM-henkilö valitaan joka vuosi. Palkinnon jakaa kustannusyhtiö Otava.
 
Mitä Missä Milloin -henkilöksi voidaan valita lähiaikoina ansioitunut suomalainen. Hän voi tulla valituksi eri elämän alueilta kuten talouden, tieteen, kulttuurin, tekniikan piiristä. Valintaperspektiivi on laaja, sillä MMM-kirja käsittelee laajasti eri aiheita. MMM-henkilö on esikuvallinen ja hän saanut aikaan muutoksen, parannuksen tai tehnyt uuden keksinnön.
 
Arvovaltaisen raadin yksimielinen valinta oli Antti Pentikäinen, 37. Hän on toiminut Kirkon Ulkomaanavun johtajana vuodesta 2004. Hän on myös yksi Martti Ahtisaaren kriisinhallintaan keskittyvän Crisis Management Initiative -järjestön kolmesta perustajajäsenestä.
 
Pentikäinen on saanut hiljattain kaksi merkittävää luottamustehtävää. Hänet valittiin keväällä Euroopan kirkollisten avustusjärjestöjen yhteistyöjärjestön
Aprodevin puheenjohtajaksi. Samoin keväällä hänet kutsuttiin Barack Obaman ns. asiantuntijaryhmään.

Mitä Missä Milloin -henkilön valinta julkistettiin Helsingin kirjamessuilla perjantaina 23.10.
 
Lisätietoja: MMM-päätoimittaja Mari Mikkolalta p. 09 1996 462