Kirkon Ulkomaanavun hallitus: Aasian katastrofi ei saa vähentää Suomen apua muille kriisialueille

Suomen hallitus on osoittanut katastrofin hoitoon 50 miljoonaa euroa, josta ainoastaan 8 miljoonaa on uutta lisäbudjetilla osoitettua rahaa. Loput rahoituksesta on väistämättä pois muiden kriisialueiden uhrien auttamisesta ja kehitysyhteistyöstä.

Kirkon Ulkomaanavun hallitus vetoaa Suomen hallitukseen humanitaarisen avun rahoituksen nostamiseksi lisäbudjetissa sekä kehitysyhteistyön myöntö- ja sitoumusvaltuuksien nostamiseksi 20 miljoonalla eurolla vuosille 2005 – 2006. Näin on menetelty sekä Balkanin että Afganistanin kriisien yhteydessä.

Kaakkois-Aasian katastrofi on osoittanut myös sen, miten yhteisellä tahdolla on mahdollisuus päästä nopeasti tuloksiin. Koska suomalaiset pystyvät vastaamaan näin nopeasti tällaiseen mittavaan ja ennakoimattomaan luonnonkatastrofiin, tulisi pystyä vastaamaan paljon paremmin myös niihin katastrofeihin, joista kärsitään jokainen päivä. Nälkä, jano ja hoidettavissa olevat sairaudet tappavat pelkästään lapsia joka viikko enemmän kuin Aasian tuhoisa hyökyaalto yhteensä.

Lisätietoja: hallituksen puheenjohtaja Markku Porvari (040 8232621), toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen (040 5313 514) tai tiedottaja Riitta Saarinen (044 5566829)