Kirkon Ulkomaanavun adventtikeräys tukee sodasta toipuvaa Liberiaa

Kirkon Ulkomaanavun adventtikeräyksen "Ja rauhaa päälle maan" kohteena on sodasta toipuva Liberia.

Evakkoja tuetaan pakolaisleireillä ja paluussa kotikyliin. Moni löytää kotiin palatessaan tuhotun talon ja viljelykset. Ihmisten on aloitettava kaikki alusta.

Evakkoleireillä perheille annetaan rakennuspuut, naulat, narut ja palmun lehviä kattoa varten. Ihmiset hankkivat itse saven ja rakentavat majan itse.

Lapsille järjestetään mahdollisuus käydä koulua leirillä. Traumaneuvonnan avulla ihmisiä autetaan pääsemään vaikeiden kokemusten yli.

Erityisesti tukea tarvitsevat sodan takia yksinhuoltajiksi jääneet lesket. He saavat palstan viljeltäväkseen, jolloin perheen ravitsemustilanne paranee. Myymällä sadosta osan perhe saa lisätuloja.

Evakoilla on mahdollisuus hankkia leirillä ammattikoulutus kotiin paluuta odotellessaan. Ompelukursseja järjestetään sekä naisille että miehille, jotka saavat kurssiin loputtua koulutusta myös oman yrityksen perustamiseen.

Tarjolla on myös kankaanvärjäykseen ja puusepäntaitoihin liittyviä kursseja.

Liberiassa solmittiin rauhansopimus elokuussa 2003. Neljätoista vuotta kestänyt sisällissota ja sekasorto on johtanut maan täydelliseen raunioitumiseen. Sadattuhannet ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kotikylistään muualle.

Adventtikeräykseen liittyvä virallinen kolehti kannetaan kirkoissa ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28. marraskuuta.

Kirkon Ulkomaanavun keräystilit ovat Nordea 157230-500504 ja Sampo 800018-223340. Viestikohtaan merkintä "Joulu 04". Keräyspuhelin 0600-11201 (10,10 € /puhelu + pvm). Lahjoitukset netissä: www.kirkonulkomaanapu.fi

Lisätietoja antavat:
Tiedottaja Riitta Saarinen, puh. (09) 1802 459, riitta.saarinen@evl.fi
Varainhankinnan suunnittelija Johanna Karjalainen, puh. (09) 1802 458, johanna.karjalainen@evl.fi
Humanitaarisen avun suunnittelija Helena Manninen-Visuri, puh. (09) 1802 386, helena.manninen-visuri@evl.fi

Adventtikeräyksen kampanjakuvat löytyvät tästä tai niitä voi pyytää Aija Lintulalta, puh. (09) 1802 391, aija.lintula@evl.fi