Kirkon Ulkomaanavulta lisää apua Sri Lankaan

Kirkon Ulkomaanapu on osallistunut elokuusta 2006 saakka yhteistyökumppaniensa Tanskan kirkon ulkomaanavun ja paikallisen Sewalanka-järjestön kanssa hätäapuun levottomuuksien takia kodistaan paenneiden parissa Sri Lankan itärannikolla Batticaloan kaupungissa ja sen ympäristössä.

Tilanne Sri Lankan itä- ja pohjoisosissa jatkuu edelleen levottomuuksien vuoksi erittäin vaikeana.

"Avustustyön tavoitteena on turvata leireillä olevien vajaan viiden tuhannen ihmisen perustarpeet: ruoka, vesi, sanitaatio, terveys ja koulutus. Haavoittuvimpien ryhmien eli lasten, raskaana olevien ja vanhusten erityistarpeet esimerkiksi ravitsemuksessa on huomioitu", kertoo Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun suunnittelija Maritta Niskanen-Tamiru.

Toipumisvaiheen tavoitteena on tukea mm. kalastaja- ja maanviljelijäperheiden toimeentuloa avustamalla työkalujen ja työvälineiden hankkimisessa. Leskiä avustetaan ja neuvotaan toimeentulon hankkimisessa. Lisäksi avustetaan kaivojen, käymälöiden ja teiden rakentamisessa sekä väliaikaisten suojien rakentamisessa tai korjaamisessa.

Monet avustettavista perheistä kärsivät myös tsunamin aiheuttamista vahingoista ja traumoista.

Kirkon Ulkomaanapu on tukenut Sri Lankan tsunamialueita jo aiemmin tänä vuonna yhteensä 170 000 eurolla.

Lisätietoja: Kirkon Ulkomaanapu, humanitaarisen avun suunnittelija Maritta Niskanen-Tamiru, puh. (09) 180 2407,  050-390 4299, tiedottaja Ulla Hottinen, puh. (09)1802 469, 050-350 1099

Kuvat tiedotusvälineille:

 WC-tilojen rakennusta Batticaloassa Mailampavelin leirillä, jossa asuu sata perhettä (1024 x 768 pix)

 Ruoanjakelua Batticaloassa Mailampavelin leirillä, jossa asuu sata perhettä (1024 x 768 pix)

Kuvat: Kirkon Ulkomaanapu / ACT International