Kirkon Ulkomaanavulta lisää apua Pakistaniin

image

Ulkoasiainministeriö on myöntänyt Kirkon Ulkomaanavulle 200 000 euroa Pakistanin tulva-apuun. Ulkomaanapu toimittaa varoilla tulva-alueelle ruoka-apua, telttoja, päivittäistavaroita perheille sekä tukee liikkuvia klinikoita. 

Kirkon Ulkomaanapu valmistautuu myös lähettämään avustustyöntekijöitä tulva-alueille. Viime viikolla Kirkon Ulkomaanapu osoitti katastrofirahastostaan Pakistaniin 50 000 euroa.

Poikkeuksellisen rankkojen monsuunisateiden seurauksena Pakistanin luoteisosa on tulvan alla ja alueella on vakava hätätilanne. Tulvat ovat tuhonneet koteja, satoa, elinkeinoihin tarkoitettuja rakennuksia, teitä ja siltoja. Pakistan on pyytänyt kansainvälistä apua.

Viimeisten arvioiden mukaan tulvissa on kuollut yli 1 400 henkilöä, tuhot vaikuttavat jopa  14 miljoonan pakistanilaisen  elämään ja 1,8 miljoonaa on menettänyt kotinsa.

Pakistanin armeijan joukot ovat onnistuneet evakuoimaan noin 30 000 asukasta tulva-alueilta helikoptereilla ja laivoilla, mutta sadat tuhannet odottavat edelleen poispääsyä tulva-alueelta. Tarttuvien tautien leviämisen vaara alueella on suuri.

”Kirkon Ulkomaanavun tuki kohdennetaan tulvien pahimmin vahingoittamille alueille Khyber Pakhtoonkhwan ja Balochistanin maakuntiin”, kansainvälisen työn apulaisjohtaja Maritta Niskanen-Tamiru kertoo.

Kirkon Ulkomaanapu osallistuu Pakistanin humanitaariseen apuun yhteistyössä kirkollisten avustusjärjestöjen verkoston ACT-allianssin kanssa. 

Pakistanin tulvan uhreja voi tukea lahjoittamalla Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, keräystili Nordea 157230-500504, viitenumero 1096.

Lisätietoja:
kansainvälisen työn apulaisjohtaja Maritta Niskanen-Tamiru, p. 050 390 4299 ja www.kirkonulkomaanapu.fi