Kirkon Ulkomaanavulta apua Sri Lankan levottomuusalueille

"Kirkon Ulkomaanapu on osallistunut viime elokuusta saakka hätäapuun evakoiden parissa Sri Lankan itärannikolla Batticaloan kaupungissa ja sen ympäristössä.  Varaudumme jatkamaan hätäapua alueella noin vuoden ajan", kertoo Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun suunnittelija Merja Luukkanen.

Levottomuudet Sri Lankan itäosissa ovat kiihtyneet viime viikkoina. Maaliskuun alkupäivinä Batticaloaan ja sen ympäristöön virtasi arviolta 40 000 ihmistä, jotka pakenivat taistelujen tieltä ja niiden pelossa. Ennestään alueella oli arviolta 90 000 viime kuukausina kodeistaan paennutta ihmistä. 

"Evakkoja on sijoitettu kouluihin ja leireihin, joita on perustettu jopa entisille hautausmaille. Tilanne on nyt erittäin vaikea", toteaa Merja Luukkanen.

Batticaloan seutu kärsi pahoin myös tsunamissa. Kirkon Ulkomaanapu osallistuu alueella myös tsunamin jälkeiseen jälleenrakennustyöhön yhteistyökumppaniensa Tanskan kirkon ulkomaanavun ja paikallisen Sewalanka-järjestön kanssa. Osa nyt kodeistaan paenneista on joutunut toistamiseen hätätilanteeseen.

"Jälleenrakennustyö jatkuu, mutta uuden hätätilanteen vuoksi suunniteltua hitaammin", kertoo Merja Luukkanen.

Lisätietoja: Humanitaarisen avun suunnittelija Merja Luukkanen, p. (09) 1802 513 tai 0400-583 386.