Kirkon Ulkomaanavulta 50 000 euroa Malin nälänhätäalueille

Lähes kymmenen miljoonaa ihmistä kärsii vakavasta ruokapulasta Sahelin alueella, missä maataloustuotanto heikkeni viime vuosien riittämättömien sademäärien vuoksi.  Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt katastrofirahastostaan 50 000 euroa nälästä kärsineiden auttamiseen Malissa.

Malissa ruokapula koskettaa noin 250 000 ihmistä maan pohjoisosissa, Timbuktussa, Kidalissa ja Gaossa. Kuivuus on kuihduttanut ruohon ja puunlehdet ja ehdyttänyt pohjavesikerroksia. Muutenkin vähien kaivojen suolapitoisuus on noussut liialliseksi.

Alueen paimentolaiset liikkuvat normaalisti reittejä, joilla on saatavissa vettä ja karjanrehua. Nyt molemmista on pulaa, ja elämiä on alkanut kuolla. Tilanne on johtanut myös ensin lasten ja myöhemmin aikuisten lisääntyvään aliravitsemukseen.

Kirkon Ulkomaanavun tuki kanavoidaan perille kirkkojen kansainvälisen kattojärjestön ACT-allianssin kautta. Tavoitteena on tukea yhteisöjä kehittämään oma katastrofistrategiansa sekä avustaa 5 500 erittäin heikossa asemassa olevaa perhettä selviytymään seuraavaan satokauteen asti ilman aliravitsemusta, kuolonuhreja ja karjan menetyksiä.

Avustustoimet käsittävät kaksi ateriaa päivässä sekä karjanrehua yksihuoltajaäitien, puolipaimentolaisten sekä paimentolaisten perheille. Lisäksi kunnostetaan noin 40 vedenottopaikkaa ja istutetaan yli 4 000 puuntainta alueille, joilla metsien häviäminen on vaikuttanut kuivuuden lisääntymiseen.

Lisätietoja: humanitaarisen avun koordinaattori Merja Luukkanen, p. 0400 583 386