Kirkon Ulkomaanavulta 50 000 euroa Intian tulva-alueille

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt 50 000 euroa Intian tulva-alueille.  Apu kohdistuu ensisijaisesti Biharin alueelle, jossa 3 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Avustussummalla hankitaan ruokaa, väliaikaissuojia sekä käymälöitä. Apu toimitetaan perille kirkkojen kansainvälisen katastrofiavun verkoston ACT:n kautta.

– Odottelemme parhaillaan vetoomusta myös Nepalista ja jatkovetoomusta Intiasta. On mahdollista, että toimitamme tulva-alueille lisäapua lähitulevaisuudessa, kertoo Ulkomaanavun humanitaarisen avun yksikön päällikkö Jouni Hemberg.

Etelä-Aasiassa pitkään jatkuneet rankkasateet ovat aiheuttaneet runsaasti tulvia ja tuhonneet tuhansien ihmisten kodin, sadon ja toimeentulon. Intiassa Biharin alueella pahin tulva yli 50 vuoteen on ajanut yli 2 miljoonaa ihmistä kodeistaan.  Nepalissa yli 70 000 ihmistä on joutunut lähtemään kodeistaan. Tulvat ovat aiheuttaneet tuhoja myös Pakistanissa ja Bangladeshissa.

Tulva-alueilla tie- ja junaliikenneyhteydet sekä veden ja sähkön jakelu ovat katkenneet.  Myös ruoan hinta on noussut nopeasti katastrofin myötä. Ihmiset hakevat suojaa maanteiltä sekä rakennusten katoilta ja puista. Sadat tuhannet tarvitsevat välitöntä ruoka-apua ja väliaikaisia suojia.

Tulvien tuhoista kärsineitä voi auttaa tekemällä lahjoituksen Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon: Sampo Pankki 800018-223340, lyhytviite 1067.

Lisätietoja: humanitaarisen avun yksikön päällikkö Jouni Hemberg, puh. (09) 1802 513 tai 050 3259 597 ja humanitaarisen avun suunnittelija Anu Riikonen, puh. 0400 583 386.