Kirkon Ulkomaanavulta 50 000 euroa Indonesian tsunamin hätäapuun

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on lahjoittanut katastrofirahastostaan 50 000 euroa Indonesian maanjäristyksen ja tsunamin uhrien auttamiseen. Tilanne tuhoalueilla on vaikea ja niille on julistettu 14 päivän hätätila.

Indonesiassa Sulawesin saarella Palun ja Donggalan kaupunkien alueella tapahtui perjantai-iltana 7,4 magnitudin maanjäristys, joka aiheutti myös tsunamin kaupunkien rannikoille. Satoja ihmisiä on kuollut. Sähköt ovat poikki ja rakennuksia on sortunut, maanvyörymät ovat katkaisseet teitä ja Palun lentokenttä on vaurioitunut. Tuhojen on arvioitu koskettavan ainakin 300 000 ihmistä.

Jälkijäristykset ovat jatkuneet ja ihmisiä on kehotettu pysyttelemään rakennusten ulkopuolella.

”Avustussumma käytetään ensivaiheen hätäapuun. Sillä varmistetaan, että maanjäristyksestä ja tsunamista kärsineiden ihmisten perustarpeita voidaan täyttää”, sanoo Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva.

Apua tarvitsevat erityisesti vanhukset ja lapset, vammaiset, raskaana olevat ja imettävät naiset sekä väliaikaisissa suojissa asuvat. Sadekauden vuoksi tartuntatautien leviämisvaara on suuri.

KUA toimittaa yhdessä paikallisten kumppanijärjestöjen kanssa tuhoalueelle hätäapua, mm. suojia, ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita. Järjestöt työskentelevät myös sairaanhoidon turvaamisessa.

Sinun apuasi tarvitaan. Lahjoita ja auta!

Lahjoitustili: Nordea / FI33 1572 3000 5005 04
Viite: 1999
Lähetä tekstiviestinä sana LAHJOITUS numeroon 16499 (20e)

Lisätietoja:
Humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva, p. 040 582 1183