Kirkon Ulkomaanavulta 50 000 euroa Indonesiaan

Kirkon Ulkomaanapu myöntänyt 50 000 euroa Mt. Merapin tulivuorenpurkauksen uhrien auttamiseksi Indonesiassa.  Ulkomaanapu varautuu lähettämään asiantuntijoita tarvittaessa, kun avuntarpeet tarkentuvat.

Mt. Merapi -tulivuori purkautui 26. lokakuuta ja siitä lähtien purkauksia on ollut päivittäin. Perjantaina 5. marraskuuta vuori purkautui voimakkaasti. Arvioiden mukaan 150 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan.  Alueelle on ennustettu sateita ja niiden pelätään aiheuttavan tuhkan ja laavan kanssa tuhoisia vyöryjä.

Palovammoja saaneita hoidetaan ja ihmisille järjestetään hätämajoitusta, hygieniatarvikkeita ja käymälöitä. Indonesiassa avustustyötä tekevät Ulkomaanavun pitkäaikaiset kumppanit YAKKUM Emergency Unit YEU ja Church World Service. YEU:n vuoden 2004 tsunamin jälkeen rakentama katastrofivarautumiskeskus sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Mt. Merapista. Keskusta käytetään nyt evakuointipaikkana purkausta paenneille ihmisille.

Tulivuoren purkauksia paenneet evakot tarvitsevat ruokatarvikkeita, vauvanruokaa ja vaippoja, hengityssuojaimia, puhdasta vettä, huopia, hygieniatarvikkeita, lääkkeitä ja vaatteita.  Lisäksi tarvitaan liesiä ja käymälöitä sekä eläinten rehua. Myös telttoja ja pressuja tarvitaan lisää.

Etsintä- ja pelastustyöt ovat käynnissä ja avuntarvetta kartoitetaan jatkuvasti. Ulkomaanapu varautuu muun muassa lähettämään asiantuntijoita avustamaan paikallisia kumppaneita heti, kun tarpeet tarkentuvat.

Apu toimitetaan perille kirkkojen kansainvälisen avustusverkoston ACT-allianssin kautta. Avustamme Indonesiassa myös viimeviikkoisen tsunamin uhreja.

Kirkon Ulkomaanavun työtä voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon, Sampo Pankki 800018-223340.

Lisätietoja:
Humanitaarisen avun päällikkö Maritta Niskanen-Tamiru puh. 050 390 4299