Kirkon Ulkomaanavulta 50 000 euroa Chilen maanjäristyksessä kärsineille perheille

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt katastrofirahastostaan 50 000 euroa 27. helmikuuta Chilessä sattuneen maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Rahalla tuetaan 1 500 perhettä maanjäristyksestä toipumisessa.

Tänään Chilessä oli jälleen uusi jälkijäristys. Voimakas 7,2 magnitudin jälkijäristys sattui 124 kilometrin päässä pääkaupungista Santiago de Chilestä.

Chilessä toimivat kirkkojen kansainvälisen avustusverkoston ACT-allianssin jäsenjärjestöt aloittivat heti helmikuun maanjäristyksen tapahduttua tuhojen arvioinnin. Tuhojen laajuutta ja ulkopuolisen avun tarvetta on kartoitettu Chilen valtion johdolla. Tuhot ovat osoittautuneet laajoiksi. Noin kaksi miljoonaa ihmistä tarvitsee jonkinasteista apua. Nyt sattuneen uuden järistyksen aiheuttamista tuhoista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Chilen valtio kykenee auttamaan valtaosaa ihmisistä, mutta myös kansalaisjärjestöille riittää työtä.

Kirkon Ulkomaanapu tukee ACT-allianssin kautta niitä maanjäristyksessä kärsineitä perheitä, joita Chilen valtio tai muut järjestöt eivät auta. ACT-allianssin jäsenten tavoitteena on tukea ja täydentää Chilen valtion ja paikallisten järjestöjen työtä.

Kirkon Ulkomaanavun työtä voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon, Sampo Pankki 800018-223340.

Lisätietoja
Humanitaarisen avun koordinaattori Matti Ridanpää, p. 040 739 5524