Kirkon Ulkomaanavulta 200 000 euroa Tshadiin

Kirkon Ulkomaanapu jatkaa työtään Tshadissa. Ulkoasiainministeriö on myöntänyt Ulkomaanavulle 200 000 euroa itäisen Tshadin pakolaisleireillä tehtävään työhön. Koukousta evakuoidut avustustyöntekijät ovat palanneet takaisin alueelle.

Alkuviikosta keskeytynyttä työtä Koukoussa sijaitsevassa pakolaisleirissä päästään jatkamaan normaalisti. Avustustyöntekijöiden lisäksi myös YK:n rauhanturvajoukot ovat palanneet asemiinsa.

”Tilanne Koukoussa on rauhoittumaan päin. Nopea olosuhteiden vaihtelu on hyvin tavallista tällaisissa konflikteissa, olemme aina valmiudessa muuttamaan omaa toimintaamme tilanteen mukaan”, kertoo Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Jouni Hemberg.

Nyt saaduilla varoilla hankitaan avustustarvikkeita pakolaisleireille.

”On todella onnekasta, ettei katko työssämme kestänyt tällä kertaa tätä pidempään. Kansainvälisten joukkojen lähteminen muuttaa tilannetta, mutta jatkamme silti avustustyötämme.”

Ulkomaanapu on työskennellyt Tshadissa vuodesta 2007 lähtien. Maan itäosissa työtä tehdään Koukoun ja Farchanan kaupunkien lähellä ja etelässä Moulan liepeillä. Tshadin ohjelma on Kirkkojen kansainvälisen katastrofiavun verkoston ACT :n yhteisoperaatio, jonka päätoteuttajana on Luterilainen maailmanliitto.

Ulkomaanavun työtä Tshadissa voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon, SAMPO 800018-223340, viitteeksi "Tshad".

Lisätietoja:
Humanitaarisen avun yksikön päällikkö Jouni Hemberg, puh. 050 325 9579

> Lue 11.5. julkaistu tiedote evakuoinnista
> Lahjoita katastrofirahastoon