Kirkon Ulkomaanapu varautunut tukemaan avustustyötä Haitissa hurrikaanin jälkeen

Arvioiden mukaan hurrikaani Irma ei aiheuta yhtä vakavia tuhoja kuin Matthew viime vuonna, mutta saattaa silti lisätä avustustyön tarvetta Haitissa.

Hurrikaani Irma on kylvänyt laajaa tuhoa reitillään Karibianmerellä ja vaikutukset tuntuvat myös Haitissa, jossa ei vielä ole toivuttu viime vuonna iskeneestä Matthew-hurrikaanista. Kirkon Ulkomaanapu seuraa tilannetta ja on valmiina auttamaan Haitia, kun tuhojen laajuus selvenee.

Haiti on alueen köyhin maa ja sen pohjoisosat kärsivät eniten Irman aiheuttamista myrskytuulista, tulvista ja maanvyöryistä. Pohjoisesta on ainakin raportoitu sähkökatkoksia ja tärkeän sillan kerrotaan romahtaneen Hispaniolan saarella. Lauantaina tulleiden tietojen mukaan tuhansia ihmisiä on evakuoitu. Haitin eteläosiin kohdistuneet kovat tuulet ovat myös ryöpyttäneet Matthewn viime vuonna runtelemia alueita.

Avustustyön tarpeiden arviointi on haastavaa lähipäivinä alueella, niin Haitissa kuin myös Dominikaanisen tasavallassa. Haitissa moni perhe asuu tilapäismajoituksessa vaikeiden kulkuyhteyksien päässä. He joutuvat selviytymään maanvyöryistä ja tulvista omin neuvoin ennen hätäavun saapumista. ACT-allianssi, jonka jäsen KUA on, on valmistautunut tarjoamaan ihmisille ruokaa, välttämättömyystarvikkeita ja suojaa.

Tietoja päivitetty lauantaina 9.9 klo 11:35.

Lisätietoja:
Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva, p. +358 40 582 1183, eija.alajarva@kua.fi

Työtämme voit tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon tai tekstiviestillä lähettämällä viestin LAHJOITUS numeroon 16499 (20 €).