Kirkon Ulkomaanapu vaatii avustustyön turvaamista

Kirkon Ulkomaanapu korosti Gazan humanitaarisen avun perille saamisen turvaamista tapaamisissa Suomen ulkoministeriön ja Israelin suurlähettilään kanssa tänään. Tapaamiset oli järjestetty, koska Israel tuhosi Kirkon Ulkomaanavun terveysklinikan raketti-iskulla lauantai-iltana.

Kirkon Ulkomaanavun edustajat korostivat, että mitkään seikat eivät oikeuta humanitaariseen kohteeseen iskemistä. Israel on perustellut iskua sillä, että talosta, jossa klinikka sijaitsi, olisi ammuskeltu Israelin puolelle. Suurlähettiläs lupasi, että asiasta tehdään vielä tarkempi selvitys.

Kirkon Ulkomaanavun mukaan olennaista on nyt konfliktin mahdollisimman nopea lopettaminen ja riittävän humanitaarisen avun saaminen Gazan asukkaille. Tällä hetkellä apua voidaan toimittaa päivittäin ns. kolmen tunnin ikkunan aikana, jolloin Israel pitää taukoa sotatoimista.

”Tämä aika on liian lyhyt kaiken tarvittavan avun toimittamiseksi Gazaan. Vetosimme Israelin suurlähettilääseen kolmen tunnin ikkunan laajentamiseksi ja avustuskuljetusten turvaamiseksi”, Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtaja Pauliina Arola kertoo.

Kirkon Ulkomaanapu vetoaa edelleen suomalaisiin varojen saamiseksi Gazan avustustyöhön. Tilinumero on Sampo Pankki 800018-223340, viestiksi Gaza.

Lisätietoja:
Kansainvälisen työn johtaja Pauliina Arola, p. 040-517 2924
Humanitaarisen avun päällikkö Jouni Hemberg, p. 050-325 9579