Kirkon Ulkomaanapu tuo näkymättömät Big Brotheriin

Kirkon Ulkomaanavun Näkymättömät-kampanja on esillä tällä viikolla Sub-kanavan Big Brother -ohjelmassa. Ohjelman yhteydessä esitetään Näkymättömät-TV-mainosta ja Kirkon Ulkomaanavun työntekijät vierailevat BB-Extra-lähetyksessä.

– Kirkon Ulkomaanavulla on yhteistyösopimus Subin kanssa. Big Brother on kanavan katsotuin ohjelma. Sitä seuraa enimmillään yli puoli miljoonaa katsojaa. Me haluamme antaa saman näkyvyyden niille kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille, jotka ovat täysin näkymättömiä, Kirkon Ulkomaanavun kampanjasuunnittelija Maria Halava linjaa yhteistyötä.

Tällä viikolla Big Brotherissa toteutetaan asukasvaihto, jossa zimbabwelainen Munya Afrikan Big Brotherista ja Johan Suomesta vaihtavat paikkaa. Kirkon Ulkomaanapu ei ole mukana BB-talon tapahtumissa, mutta tarttui tilaisuuteen kertoa oma viestinsä ohjelman katsojille.

– Asukasvaihdosta näkee, kuinka maailma on pienentynyt ja muun maailman asiat tuntuvat täällä Suomessa asti. Siinä mielessä se tarjosi luontevan yhteyden tuoda esiin viestimme maailman näkymättömistä, viestintäjohtaja Veera Hämäläinen kertoo.

Näkymättömät-kampanjallaan Kirkon Ulkomaanapu haluaa kiinnittää huomiota niihin ihmisiin, jotka esimerkiksi syrjinnän tai köyhyyden vuoksi ovat jääneet yhteiskunnan ulkopuolelle niin, etteivät heidän oikeutensa toteudu.   

Kampanjaan voi osallistua ja siitä saa lisätietoa osoitteessa www.kirkonulkomaanapu.fi/nakymattomat. Kampanjan verkkosivuilla voi tutustua siihen, millaista elämä olisi, jos olisi syntynyt näkymättömäksi. Siellä voi myös haastaa mukaan ystäviä, testata tietojaan ihmisoikeuksista tai hankkia uuden Toisenlaisen Lahjan: henkilötodistuksen.

Lisätietoja:
Kampanjapäällikkö Petri Merenlahti, p. 050-329 9976
Viestintäjohtaja Veera Hämäläinen, p. 050-386 6634
Kampanjasuunnittelija Maria Halava, p. 0400-385 432