Kirkon Ulkomaanapu tukee rauhanomaisten vaalien toteutumista Somalimaassa

Kirkon Ulkomaanapu on ollut aktiivisesti mukana valmistelemassa demokraattisia ja oikeudenmukaisia vaaleja Somalimaahan. Rauhan viesti -hanke on otettu Somalimaassa hyvin vastaan.

”Olemme tehneet perinteisten ja uskonnollisten johtajien kanssa yhteistyötä, jotta Somalimaan vaalit tänään sujuisivat rauhallisesti. Mukaan on pyydetty myös muita vaikuttajia, kuten tunnettuja runoilijoita. Samalla pidämme yhteyttä eri järjestöihin ja muihin vaikuttajiin, jotta vaalin tulokset hyväksyttäisiin”, Kirkon Ulkomaanavun Somalian ohjelmapäällikkö Jama Egal kertoo.

Kirkon Ulkomaanavun hanke on tuottanut Somalimaan kansalliselle radiolle ja televisiolle kahdeksan kampanjaspottia. Niissä pyritään kannustamaan ihmisiä äänestämään sekä hyväksymään demokraattisten vaalien tulokset. Niitä on esitetty ennen vaalipäivää ja esittäminen jatkuu edelleen vaalipäivän aikana.

”Media on nähnyt meidän toimintamme tarkoituksenmukaisena ja se on ollut hyvin mukana kampanjassa. Myös muut näkyvät vaikuttajat innostuivat vahvistamaan rauhanviestiä omilla kannanotoillaan”, Egal toteaa.

Merkittävää on myös se, että vaaleihin osallistuvan seitsemän poliittisen puolueen johtajista kahden kotikunta on Suomessa. Egal näkee tämän vahvana esimerkkinä siitä, kuinka demokratiaa on omaksuttu Suomesta.

”Tämä on yksi askel kohti demokratiaa.”

Lisätietoja:

Ohjelmapäällikkö, Jama Egal, p. +254 704 170 698 (työmatkalla Keniassa, voi haastatella suomeksi) tai
toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen, p. 040 531 3514 tai
tiedottaja Eeva Suhonen, p. 0400 103 286

Tilaa uutiskirje