Kirkon Ulkomaanapu mukana Reilun kaupan 100 000 reilua tekoa -kampanjassa

Ystävänpäivänä 14.2. alkaa Reilun kaupan edistämisyhdistyksen 100 000 reilua tekoa -kampanja. Kampanjan tavoite on, että Reilun kaupan ystävät tekevät 100 000 reilua tekoa lokakuussa järjestettävään Reilun kaupan viikkoon 43 mennessä. Kirkon Ulkomaanapu on yksi kampanjan yhteistyökumppaneista ja mukana haastamassa ihmisiä reiluihin tekoihin.

Kampanjassa ihmiset muodostavat joukkueita, tekevät Reilu kauppa -aiheisia tekoja ja raportoivat niistä Facebookissa. Kuukausittain eniten reiluja tekoja tehneet joukkueet palkitaan, ja koko kilpailun voittajaa odottaa runsas palkintokokoelma.

Myös Reilua kauppaa kannattavat julkisuuden henkilöt tekevät reiluja tekoja. Mukana ovat esimerkiksi Reilun kaupan lähettiläs laulaja Arja Koriseva ja kunnialähettiläs Kirsi Piha omilla joukkueillaan.

Kampanja polkaistaan käyntiin ystävänpäivänä tempauksilla kuudessa kaupungissa, Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella, Joensuussa ja Rovaniemellä. Tempauksissa jaetaan tietoa Reilusta kaupasta ja kannustetaan ihmisiä perustamaan joukkueita. Joukkueiden perustajat saavat pienen palkinnon, ja heillä on mahdollisuus kuvauttaa itsensä ystävänpäivävalokuvaan. Lisätietoja tempauksista löytyy Facebook-sivultamme www.facebook.com/reilukauppa.

Kampanjan sivut löytyvät osoitteesta www.100000reiluatekoa.fi ja www.facebook.com/reilukauppa.

Reilu kauppa antaa kehitysmaiden viljelijöille mahdollisuuden tulla toimeen omalla työllään. Työntekijöiden oikeuksista huolehditaan suurtiloilla, ja lapsityövoiman hyväksikäyttö on ehdottomasti kielletty. Reilun kaupan lisätuloja käytetään yhteisöä hyödyntäviin hankkeisiin, kuten koulujen ja terveyskeskusten rakentamiseen. Myös ympäristön hyvinvoinnista huolehditaan. Lisätietoja Reilusta kaupasta saa osoitteessa www.reilukauppa.fi.