Kirkon Ulkomaanapu lopettaa jälleenrakennushankkeen Sudanin Mabanissa

Osana sisäistä tarkastusta Ernst&Youngin on toimittanut paikallisessa yhteistyökumppanissa erityistilintarkastuksen, jonka seurauksena osa käytetyistä varoista peritään takaisin. Tarkastuksessa on tullut esiin perusteettomia kuluja 24 400 euroa sekä puutteellista raportointia varojen käytöstä kentällä 51 600 euron osalta. Lopulliset takaisinperittävät summat tulevat olemaan tästä pienempiä, kun hankkeiden loppuraportit on saatu ja tositteet on tarkastettu uudelleen.

Toimintaympäristö Mabanissa on erityisen vaikea. Alueelle ei ole teitä ja sinne pääsee sadekausien vuoksi vain osan aikaa vuodesta. Paikallishallinto on olematonta ja muita kansainvälisiä järjestöjä alueella ei ole toiminut. Kirkon Ulkomaanavun tavoitteena on ollut tukea alueelle saapuvia paluumuuttajia.

"Olen iloinen, että valvonta ja sisäisen tarkastus ovat toimineet. Huolehdimme siitä, että lahjoittajilta saadut varat päätyvät pakolaisten paluumuuton tueksi Sudanissa tai sen naapurimaissa", toteaa Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen p. 040 5313 514 sekä kansainvälisen työn johtaja Helena Manninen-Visuri p. 040 407663542.

Lisätietoja myös 5.2.2008 julkaistusta tiedotteesta https://www.kirkonulkomaanapu.fi/suomi/osallistu/aineistopankki/uutisarkisto/?id=68&newsId=395