Kirkon Ulkomaanapu lähettää vedenpuhdistuslaitteita Haitiin

Kirkon Ulkomaanapu lähettää vedenpuhdistuslaitteita Haitiin yhdessä norjalaisen sisarjärjestönsä kanssa. Laitteet ovat valmiina Norjassa, josta ne kuljetetaan rekoilla huomenna Düsseldorfiin ja lennätetään edelleen Dominikaaniseen tasavaltaan. Perillä Haitissa laitteet ovat sunnuntaina tai maanantaina. Samalla rahtilennolla viedään myös muun muassa telttoja. Rahoitus rahtiin on saatu ulkoministeriöltä.
 
Ulkomaanapu lähettää ensi viikon keskiviikkona Haitiin kaksi omaa työntekijää lisää. He tekevät tarvearviointia erityisesti lasten koulutuksen järjestämisestä sekä äitien ja lasten erityistarpeiden huomioimisesta.
 
Kirkon Ulkomaanapu valmistautuu myös jo jälkihoitoon ja jälleenrakennukseen. Se tulee sisältämään erityisesti väliaikaiskoulujen rakentamista, koulujen raivausta, puhdistusta ja korjausta sekä vesijärjestelmien korjausta ja puhdistusta. Myös psykososiaalisen tuen tarve on suuri.
 
Kirkon Ulkomaanapu järjestää keräyksen Haitin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi yhteistyössä Yhteisvastuukeräyksen kanssa. Haiti on Yhteisvastuukeräyksen ulkomaisena kohteena tänä vuonna. Ihmiset voivat lahjoittaa Haitiin jo nyt Yhteisvastuukeräyksen kautta. Kaikki ennen Yhteisvastuukeräyksen virallista avausta 7.2. annetut lahjoitukset kohdistetaan Kirkon Ulkomaanavun Haitin hätäapuun.
 
Avustustili: Yhteisvastuukeräys Nordea 208918-6775
 
Lisätietoja:
Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun yksikön päällikkö Maritta Niskanen-Tamiru, p. 050 390 4299 
Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun koordinaattori Matti Ridanpää, p. 040 739 5524 
Kirkon Ulkomaanavun viestintäpäällikkö Maija Sankari, p. 040 5594030