Kirkon Ulkomaanapu lähettää avustustyöntekijän Pakistaniin

Kirkon Ulkomaanapu lähettää humanitaarisen avun koordinaattori Hannele Kankurin Pakistaniin työskentelemään yhä vaikeutuvan tulvatilanteen avustusoperaatiossa.

Pakistanin tulvista kärsineet ovat toistaiseksi saaneet vain vähän apua kansainväliseltä yhteisöltä, vaikka rankat monsuunisateet ovat aiheuttaneet laajaa tuhoa. Etelä-Pakistaniin kuuluvassa Sindhin maakunnassa noin 360 ihmistä on menehtynyt ja tulvien arvioidaan vaikeuttavan kahdeksan miljoonan ihmisen elämää. Luvun pelätään nousevan kymmeneen miljoonaan jo lähiviikkoina.

Tulvat ovat tuhonneet yli 1,5 miljoonaa asuintaloa, ja 570 000 ihmistä, suurin osa naisia ja lapsia, elää kouluihin, virastoihin ja väliaikaisiin telttaleireihin perustetuilla pakolaisleireillä. Sähköt ovat poikki monista kaupungeista ja katkenneet liikenne- ja tietoliikenneyhteydet vaikeuttavat avustustyötä. Karjan kuolemat ja satojen tuhoutuminen tulee vaikeuttamaan maatalousvaltaisten yhteisöjen paluuta normaaliin elämään.

Monet tulvista kärsineet ovat vasta toipumassa viimevuotisista, Pakistanin historian pahimmista tulvista, jotka jättivät kodittomiksi neljä miljoonaa ihmistä.

Hannele Kankurin tehtävänä on suunnitella ja varmistaa avun perillemenoa sekä koordinoida kirkollisten avustusjärjestöjen tulva-apua yhteistyössä Ulkomaanavun paikallisen yhteistyökumppanin kanssa.

“Tilanne on pahenemassa ja lisätukea tullaan tarvitsemaan. Monet kotinsa menettäneet olivat hädin tuskin saaneet elämänsä kuntoon viime vuoden tulvien jälkeen”, Hannele Kankuri sanoo.

Hannele Kankuri on toiminut katastrofityössä eri puolilla maailmaa, mm. Aasian tsunamissa ja Haitin maanjäristyksessä.

Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt katastrofirahastostaan yhteensä 75 000 euroa Pakistanin humanitaariseen apuun ja varautuu myös lisätuen antamiseen rahallisen avun ja henkilöavun muodossa. 

Pakistanin tulva-alueiden ihmisiä voi tukea lahjoittamalla Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, keräystili Nordea 157230-500504, viitenumero 1106.
Verkossa voi lahjoittaa sivulla www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoitus
 
Lisätietoja:
humanitaarisen avun päällikkö Maritta Niskanen-Tamiru, p. 050 390 4299
tiedottaja Ulla Kärki, p. 050 576 7948

Hannele Kankurin haastattelupyynnöt:
tiedottaja Auli Leskinen, p. 0400 103 286