Kirkon Ulkomaanapu laajentaa Somalian hätäapua

Somalian humanitaarinen kriisi on kiristynyt viime viikkojen aikana. Yli 350 000 ihmistä on paennut Mogadishusta pääkaupunkia ympäröiviin maakuntiin. Pieni osa heistä on palannut koteihinsa tilanteen hieman rauhoituttua, mutta valtaosa on jäänyt maaseudulle uusien taistelujen pelossa.

"Pakosalla olevat tarvitsevat kiireellisesti suojaa, ruokaa, puhdasta vettä ja perustarvikkeita", sanoo humanitaarisen avun suunnittelija Merja Luukkanen Kirkon Ulkomaanavusta.

Ulkoministeriön Kirkon Ulkomaanavulle myöntämällä tuella avustetaan kymmentä tuhatta kodeistaan paennutta somalialaista, joita varten perustetaan kaksitoista uutta evakkoleiriä Somaliaan Gedon maakuntaan lähelle Kenian ja Etiopian rajoja. 

"Osa tuesta käytetään kaivojen kaivamiseen ja käymälöiden rakentamiseen leirialueille. Perheille jaetaan myös kotitaloustarvikkeita sekä siemeniä, maataloustyökaluja ja kotieläimiä, jotta he pystyisivät itse jatkossa huolehtimaan ruokataloudestaan", Luukkanen kertoo.

KUA:n yhteistyökumppanina Somaliassa on Norjan kirkon ulkomaanapu (NCA). KUA ja NCA ovat vuodenvaihteesta alkaen osallistuneet myös tulvien uhrien auttamiseen Somaliassa ja Keniassa.

Kirkon Ulkomaanapu on käynnistänyt keräyksen Somalian kriisin uhrien auttamiseksi.

Somalian kriisin uhreja voi auttaa lahjoittamalla. Keräyksen tilinumerot ovat Nordea 157230-500504, Sampo 800018-223340. Viestikohtaan merkintä Somalia.

Lisätietoja: Humanitaarisen avun suunnittelija Merja Luukkanen, p. (09) 1802 513, 0400 583 386