Kirkon Ulkomaanapu kokoaa yhteen kansalaisyhteiskunnan toimijoita hauraista valtioista

Kirkon Ulkomaanapu järjestää yhdessä ulkoasianministeriön, YK:n kehitysohjelman UNDP:n ja Civil Society Platform for Peacebuilding and Statebuildingin (CSPPS)  kanssa ensimmäisen kansainvälisen konferenssin, joka keskittyy kansalaisyhteiskunnan rooliin New Deal -ohjelmassa. Konferenssi pidetään 17.-18. kesäkuuta Helsingissä.

Vuonna 2011 luodun New Dealin kantavana ideana on parantaa kehitysyhteistyötä hauraissa valtioissa sitouttamalla rahoittajia, paikallista hallitusta ja kansalaisyhteiskuntaa kehitystyöhön. Samalla se tukee pyrkimystä rauhanomaisen ja kestävän kehityksen rakentamiseksi.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan vuonna 2014 yli 50 miljoonaa ihmistä joutui jättämään kotinsa ja 1,5 miljoonaa ihmistä asui konfliktialueilla. Erityisesti näiden ihmisten elämässä YK:n asettamien vuosituhattavoitteiden saavuttamiseen on vielä matkaa.

Hauraan valtion vakautuminen vaatii pitkäjänteistä työtä eri osapuolilta. Valtion ja kansalaisyhteiskunnan välisen toimivan ja vahvan suhteen kehittäminen on rauhanrakentamisen ydintä. Civil Society Inclusivity Conference kokoaa yhteen Sierra Leonen, Etelä-Sudanin, Afganistanin ja Somalian kansalaisyhteiskunnan toimijoita, hallitusten edustajia ja kansainvälisiä kehitystyön ammattilaisia.

Konferenssin aikana osallistujat pyrkivät keskustelun kautta löytämään yhdessä entistä tehokkaampia tulokulmia kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseen ja vaihtamaan kokemuksia käytössä olevista New Deal -toimista. Lisäksi tavoitteena on koota hyväksi havaittuja käytäntöjä kansalaisyhteiskunnan roolista rauhan ja vaurauden lisääjänä osallistujamaissa.