Kirkon Ulkomaanapu juhli 60-vuotissyntymäpäivää

Kirkon Ulkomaanavun 60-vuotisjuhlapäivä alkoi televisioidulla juhlamessulla Kallion kirkossa Helsingissä, jossa saarnasi piispa Voitto Huotari.

"Hädän paljous lamauttaa meitä. Mutta maailman hätähän on lopulta yhden ihmisen hätää. Maailma ei tunne nälkää, yksi ihminen tuntee sen omassa kehossaan."

Kirkon Ulkomaanavun työ eri puolilla maailmaa oli vahvasti läsnä pääjuhlassa Vanhalla Ylioppilastalolla. Juhlassa esittivät tervehdyksensä Kirkon Ulkomaanavun kansainväliset vieraat Paula Bernardo Mosambikista, Yanique François Haitista, Arshinta Indonesiasta, Edward Yarkpazuo Liberiasta ja Olga Shevchuk Venäjältä.

Kirkon Ulkomaanavun indonesialaisen yhteistyöjärjestön hätäapuyksikön johtaja rouva Arshinta korosti katastrofivalmiustyön tärkeyttä kaikilla luonnonkatastrofiriskialueilla.

"Tärkein päämäärämme on turvata kyläkuntien kykyä varautua luonnonkatastrofeihin. Tsunamialueilla taas isona haasteena on varmistaa, että jälleenrakennuksen ja kehitysyhteistyön tulokset ovat pysyviä."

KUAn venäläisen yhteistyöjärjestön päällikön Olga Schevchukin mukaan Venäjällä on käynnissä kirkon diakoniatyön uudelleen herääminen.

"Tehtävämme on kehittää diakoniaa moderniin suuntaan. Emme halua täyttää yhteiskunnan tehtäviä, vaan käydä dialogia, jotta ihmisten tilanteet voisivat parantua."

Kirkon Ulkomaanavun hallituksen jäsenenä ollut presidentti Martti Ahtisaari otti puheessaan kantaa kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrysen linjauksiin korostaen että köyhyyden vähentämisen, ei minkään muun, tulee olla kehitysyhteistyön tärkein tavoite.

"Ammattilaisen erottaa siitä, osaako hän antaa pääosan niille, joiden elämään pyritään vaikuttamaan."

"On edelleen vaarana, että kansainvälisissä neuvotteluissa ja ratkaisuissa, jotka koskevat turvallisuuspolitiikkaa, maahanmuuttopolitiikkaa, kauppapolitiikkaa tai ympäristöpolitiikkaa, meidän omat tavoitteemme painavat enemmän sen sijaan, että olisimme valmiita tarkastelemaan niitä yhteisen köyhyydenvähentämistavoitteen näkökulmasta", presidentti Ahtisaari sanoi.

Kirkon Ulkomaanavun Toivon lähettiläät Maria Ylipää ja Juha Tapio esiintyivät juhlassa, ja juhlavuoden tapahtumat jatkuvat heidän konsertillaan Kirkon Ulkomaanavun hiv/aids-työn hyväksi lokakuussa.

Lisätietoja: tiedottaja Ulla Hottinen, p. (09) 1802 469, 050 350 1099

Valokuvia tiedotusvälineiden käyttöön voi pyytää tiedotussihteeri Aija Lintulalta, p. 09-1802 391, aija.lintula(ät)kua.fi 

 Piispa Voitto Huotarin saarna juhlamessussa 23.9.