Kirkon Ulkomaanapu jakaa ruokaa ja siemeniä Mosambikin tulvien uhreille

Tammikuussa alkaneet tulvat Mosambikissa ovat johtaneet maanviljelysten tuhoutumisen lähes 170 000 hehtaarin alalta. Tulvien ollessa pahimmillaan runsaat 185 000 ihmistä joutui etsimään väliaikaista turvaa ja majoitusta. Nyt sairaudet, kuten kolera ja malaria, ovat lisääntymässä.Kirkon Ulkomaanapu tukee tulvista kärsineitä ihmisiä jakamalla ruokatarvikkeita. Lisäksi he saavat siemeniä ja työkaluja pienviljelyn uudelleen aloittamiseksi. Viljely voidaan aloittaa, kun vesi laskee ja maahan voi istuttaa uudet siemenet. Uusi viljelykausi alkaa maaliskuussa. Kaikkein huonoimmassa asemassa oleville perheille jaetaan myös hygieniavälineitä ja kotitaloustarvikkeita.

”Kotitalouksien toimeentulon tukeminen välittömästi kriisin jälkeen ei vain mahdollista ihmisten omavaraisuutta, se tukee myös henkisesti. Tietäessään voivansa aloittaa viljelyn tulvien jälkeen uudestaan, ihmisten traumakokemukset helpottavat ja tulevaisuuteen uskalletaan taas luottaa”, kertoo Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun koordinaattori Oskari Rantala. Hän palasi juuri Keniaan Mosambikin tulva-alueilta.

Kirkon Ulkomaanapu avustaa Mosambikin tulvien uhreja 100 000 eurolla. Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun asiantuntijat ovat olleet suunnittelemassa ja käynnistämässä hätäapuohjelmaa alusta lähtien.

Kirkon Ulkomaanapu toimii Mosambikissa paikallisen kumppanin (CEDES) kanssa.

Auta tulvista kärsiviä perheitä selviämään.

Voit lahjoittaa myös tekstiviestitse, lähetä sana ’APU’ numeroon 16 499 (10 €). Tai tee lahjoitus tilillemme IBAN: FI33 1572 3000 5005 04, kirjoita viestikenttään: ’Mosambik’. Kiitos avustasi.

Lisätietoja:
Humanitaarisen avun koordinaattori Oskari Rantala Nairobissa, oskari.rantala (at) kirkonulkomaanapu.fi, puhelinnumeron saa viestinnästä (tiedottaja Eeva Suhonen, 0400 103 286) tai
Humanitaarisen avun koordinaattori Kaisa-Leena Juvonen, puh. 040 831 6586 tai
Ohjelmakoordinaattori (eteläinen Afrikka), Maija Hakulinen, puh. 040 559 4412

Tilaa uutiskirje