Kirkon Ulkomaanapu ja Lähetysseura muistuttavat hallitusta kaikkien oikeudesta ruokaan

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO käsittelee maailman ruokatilannetta huippukokouksessa Roomassa 16. – 18.11. Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu ovat lähettäneet ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyryselle sekä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle kirjeen, jossa kehottavat oman maamme hallituksen edustajia korostamaan kaikkien ihmisten oikeutta ruokaan ja toimimaan nälän poistamiseksi maan päältä.

Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu kuuluvat kansainväliseen ekumeeniseen vaikuttamistoiminnan verkostoon, Ecumenical Advocacy Allianceen (EAA), joka kampanjoi ruokaturvan puolesta. Molemmat järjestöt ovat allekirjoittaneet FAO:n pääjohtaja Jacques Dioufille osoitetun kirjeen, jossa ilmaistaan kirkkojen ja kristillisten järjestöjen tuki YK:n pyrkimyksille ruokaturvan parantamiseksi.

EAA:n Food for Life –kampanja tähtää oikeudenmukaiseen ja kestävään ruoantuotantoon, kauppaan ja jakelujärjestelmiin sekä reiluihin ja kestäviin kulutustottumuksiin. Kampanja korostaa kaikkien ihmisten oikeutta ruokaan ja pitää esillä ruokaturvan merkitystä köyhyyden poistamisessa ja erityisesti kaikkein haavoittuvimpien ihmisryhmien, kuten hiv-positiivisten, elämään.

Lue Kirkon Ulkomaanavun ja Lähetysseuran kirje ministereille.pdf (697 KB).