Kirkon Ulkomaanapu: Avustustyö Haitissa käynnistynyt

Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut avustustyön Haitissa heti maanjäristyksen tapahduttua. Ulkomaanavun ja sen kumppaneiden työntekijät selviytyivät järistyksestä. Työtä Haitissa johtaa suomalainen Sylvia Raulo. Kirkon Ulkomaanapu lähettää Haitiin lisää avustustyöntekijöitä. Avustustyön käynnistämiseen Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt 150 000 euroa hätäapua.
 
Maanjäristys on aiheuttanut pahaa tuhoa maan pääkaupungissa Port-au-Princessä. Kuolonuhrien määrän arvioidaan nousevan useisiin tuhansiin. Sähköt, vesi ja tietoliikenneyhteydet ovat tällä hetkellä poikki. Jo tapahtuneiden kahden voimakkaan jälkijäristyksen lisäksi uusia pelätään.
 
”Tilanne Haitissa on erittäin vaikea ja avustustyö pitää saada nopeasti käyntiin. Ihmiset tarvitsevat ensiapua, vettä, ruokaa, suojaa ja huopia. Ryhdymme toimittamaan niitä välittömästi, ja tarvitsemme suomalaisilta tätä varten tukea”, humanitaarisen avun yksikön päällikkö Maritta Niskanen-Tamiru kertoo.
 
Haiti on tämän kevään Yhteisvastuukeräyksen ulkomaankohde. Kirkon Ulkomaanapu ja Yhteisvastuukeräystoimisto vetoavat seurakuntiin, että Yhteisvastuukeräys käynnistettäisiin tänä vuonna aikaisemmin katastrofikeräyksellä Haitiin. Yleisö voi lahjoittaa Haitiin jo nyt Yhteisvastuun kautta www.yhteisvastuu.fi . Ennen Yhteisvastuun virallista avausta 7.2. tulleet lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä Kirkon Ulkomaanavun Haitin työhön.
 
Ensi sunnuntaina kirkoissa kerätään kolehti Haitin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Kirkon Ulkomaanapu tulee myös vetoamaan ulkoministeriöön rahoituksen saamiseksi Haitin avustustyöhön.
 
Avustustili: Yhteisvastuukeräys Nordea 208918-6775
 
Lisätietoja:
Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun yksikön päällikkö Maritta Niskanen-Tamiru, p. 050 390 4299 
Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun koordinaattori Matti Ridanpää, p. 040 739 5524 
Kirkon Ulkomaanavun viestintäpäällikkö Maija Sankari, p. 040 5594030