Kirkon Ulkomaanapu avustaa Syyrian väkivaltaisuuksien uhreja

Kirkon Ulkomaanapu auttaa Syyrian väkivaltaisuuksien uhreja 100 000 eurolla. Vain harvoilla kansainvälisillä järjestöillä on lupa toimittaa apua Syyriaan. Kirkon Ulkomaanapu pystyy toimittamaan apua maahan paikallisten yhteistyökumppaneidensa kautta. Kirkon Ulkomaanapu kohdistaa avun Syyrian kriiseistä pahiten kärsineille alueille. Hankkeissamme jaetaan ruokaa, raha-apua, lääkkeitä sekä suojaa että psykososiaalista tukea väkivaltaisuuksien uhreille. Apua saa noin 7 000 perhettä.

Yli vuoden jatkuneet väkivaltaisuudet hallituksen joukkojen ja opposition välillä ovat vaatineet jo tuhansia kuolonuhreja. Tuhansia ihmisiä on myös kadonnut, pidätetty tai he ovat joutuneet lähtemään kodeistaan. Pitkittynyt konflikti on johtanut maan turvallisuustilanteen heikkenemiseen ja hätäavun tarpeessa olevien ihmisten määrän kasvamiseen.

Viime viikkojen aikana hallituksen joukkojen ja opposition väliset hyökkäykset ja väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet. Siviilien tilanne on erityisen vaikea kaupungeissa, kuten Homsissa, Hamassa, Dera’assa ja Idlibissä. Saartotoimet ja ulkonaliikkumiskiellot estävät ihmisiä lähtemästä kodeistaan ja he kärsivät ruoan, puhtaan juomaveden, lääkkeiden sekä sähkön puutteesta. Haavoittuneita on vaikea saada sairaalahoitoon ja koteja, kouluja ja sairaaloita on tuhottu. Lisääntyneet väkivaltaisuudet ovat pakottaneet myös YK:n tarkkailijat keskeyttämään operaationsa toistaiseksi.

Lisätietoja Kirkon Ulkomaanavun työstä Syyriassa:
Alue-edustaja Outi Behm, outi.behm@kirkonulkomaanapu.fi, p. +962 7777 94440 (Jordania)
Yksikön päällikkö Eija Alajarva, eija.alajarva@kirkonulkomaanapu.fi, p. 040 5821183

Nettikelpoinen kuva. Valokuvassa esiintyvä henkilö on eri henkilö kuin jutussa esiintyvä, mistä maininta kuvatekstiin. Painokelpoinen kuva sekä mahdolliset lisäkysymykset oheisjutun käytöstä mediavastaavalta tiedottajalta Eriikka Käyhköltä, p. 0400 103 286 eriikka.kayhko@kirkonulkomaanapu.fi.