Kirkon Ulkomaanapu auttaa Intian tulvien uhreja

Hätäapuvaiheen jälkeen rakennetaan taloja, kaivoja ja tulvasuojia. KUA osallistuu avustustyöhön Assamissa yhteistyössä Luterilaisen maailmanliiton kanssa.

Kesäkuussa alkaneet monsuunisateet ovat aiheuttaneet Etelä-Aasiassa pahimmat tulvat 17 vuoteen. Yli 20 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Intiassa, Bangladeshissa ja Nepalissa. Tulva on murtanut patoja ja rikkonut siltoja, teitä ja taloja. Lisäksi riisisatoa uhkaa tuhoutuminen. Tilanne saattaa vielä paheta syksyyn mennessä, koska monsuunikausi on vasta alkamassa ja kestää syys – lokakuulle saakka.

Itä-Intiassa Assamin osavaltiossa tilanne jatkuu vakavana Brahmaputra -joen tulviessa yli äyräidensä. Assamin 27 piirikunnasta 23 on veden vallassa ja yli 5000 kylää on kärsinyt vaurioita. Alueen tiet sekä sähköt ovat katkenneet. Lisäksi tulvavesi on saastuttanut kaivot ja juomakelpoisen veden saatavuus on huono. Paikallisviranomaiset ovat pyytäneet avustusjärjestöiltä apua.

Kirkon Ulkomaanapu vetoaa lahjoittajiin Etelä-Aasian tulvan uhrien auttamiseksi. Keräystilit ovat Nordea 157230-500504 ja Sampo 800018-223340. Viestikohtaan merkintä "Aasian tulvat". Lahjoitukset netissä www.kirkonulkomaanapu.fi

Lisätietoja Kirkon Ulkomaanavussa antavat:
Projektisihteeri Merja Luukkanen, puh (09) 1802 513
Tiedottaja Maija Sankari, puh (09) 1802 295

(Kuva: Lutheran World Service India/ACT International)