Kirkolliset avustusjärjestöt yhdistivät voimansa

Kirkollisten kehitys- ja humanitaarisen avun järjestöjen työ on koottu yhden kattojärjestön, ACT-allianssin, alle. Se muodostaa yhden maailman suurimmista avustusorganisaatioista. ACTin kokonaisvolyymi on 1,1 miljardia euroa vuodessa ja sillä on toimintaa 125 maassa.

ACTissä on mukana yli sata avustusorganisaatiota. Suomesta ACT-allianssiin kuuluu Kirkon Ulkomaanapu.

”Jäsenyys ACTissä hyödyttää Kirkon Ulkomaanapua ja ihmisiä, joiden kanssa teemme työtä.  Maailmanlaajuisena verkostona pystymme jakamaan tietoa tehokkaammin ja saamme paremmat mahdollisuudet kansainväliseen rahoitukseen. ACTissa hyödymme laajemmasta asiantuntijapoolista, meillä on vahvempi ääni vaikuttamistyössä ja pystymme tavoittamaan enemmän avun tarpeessa olevia ihmisiä”, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen kertoo.

ACT työskentelee maailman köyhimpien ihmisten hyväksi ja taistelee kärsimystä ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Kaikki ACTin jäsenjärjestöt ovat pitkäaikaisia kehitysyhteistyön toimijoita ja ammattimaisia humanitaarisen avun antajia.

ACT-allianssin pääsihteeri John Nduna sanoo, että kirkollisten järjestöjen allianssin syntyminen tarkoittaa, että ACTin humanitaarinen apu ja kehitysyhteistyö tavoittavat maailman jokaisen kolkan.

”ACTin jäsenet edustavat kenttää laajasti ja ACTin työtä löytyy lähes kaikkialta maailmasta. Sen jäsenet ovat syvästi juurtuneet paikalliseen kansalaisyhteiskuntaan. Olemme suuri toimija ja työllämme voimme vaikuttaa elämään maailman köyhimmissä yhteiskunnissa.”

ACTin virallinen syntymäpäivä on 24. maaliskuuta ja sitä juhlistetaan kaikissa maanosissa. Kirkon Ulkomaanapu järjestää sidosryhmilleen syntymäpäiväjuhlan Helsingissä.

Varsinaisten jäsenten lisäksi ACTillä on tarkkailijajäseniä. Suomesta ACTin tarkkailijajäsen on Suomen Lähetysseura.

ACT-allianssin kotisivut: http://www.actalliance.org/

Kirkon Ulkomaanapu kuuluu ACT-allianssiin

Lisätietoja:
Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen, p. 040-531 3514