Kävele Naiselle Ammatti venyi juhlavuotenaan ennätystulokseen – tapahtumalla kerättiin 100 000 euroa yli sadalla paikkakunnalla

Syyskuussa 10. kertaa järjestetty Naisten Pankin hyväntekeväisyyskävely rikkoi juhlavuotenaan kaikki ennätykset.
Kävele Naiselle Ammatti järjestettiin tänä vuonna jo 10. kertaa.

Syyskuussa 10. kertaa järjestetty Naisten Pankin hyväntekeväisyyskävely rikkoi juhlavuotenaan kaikki ennätykset. Yli sadan tapahtuman voimin Suomessa ja ulkomailla käveltiin ennätystulos, 100 100 euroa, naisten koulutuksen ja yrittäjyyden hyväksi.

Kävele Naiselle Ammatti järjestettiin 6.–15.9.2019 välisenä aikana jo 10. kertaa. Juhlavuoden tapahtumiin osallistui yhteensä noin 2 500 kävelijää. Kävelijät, vapaaehtoiset ja yrityskumppanit siivittivät tapahtuman ennätystulokseen: lahjoituksia kerättiin 100 100€.

Varoilla tuetaan naisten koulutusta, yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Vuonna 2019 Naisten Pankki toimii kuudessa maassa: Ugandassa, Keski-Afrikan tasavallassa, Jordaniassa, Nepalissa, Myanmarissa ja Kambodžassa.

– Kävele Naiselle Ammatti on selkeästi vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista hyväntekeväisyystapahtumista. Tänä vuonna mukaan innostui ennätysmäärä vapaaehtoisia ja paikkakuntia. Kävely Suomessa mahdollistaa heikossa asemassa oleville naisille ja perheille toimeentuloa, paremman ruokaturvan ja lapsille mahdollisuuden kouluun. Jokainen askel KNA:ssa on askel parempaan maailmaan, valtakunnallisen tiimin vetäjät Kati Raassina ja Kristiina Ylikunnari sanovat.

Keräyspotti on tapahtuman historian suurin, kasvua edellisvuoteen syntyi jopa 21 %. Summa vastaa suuruusluokaltaan yhden Naisten Pankin hankkeen koko vuoden toimintaa.

Tänä vuonna tapahtumia järjestettiin Suomessa 82 ja ulkomailla 22.  Suomen pohjoisin kävelypaikkakunta oli Inari ja eteläisin Kirkkonummi. Ulkomailla käveltiin mm. Saksan Hampurissa ja Berliinissä ja esimerkiksi Espanjassa, Kreikassa ja Kroatiassa.

Kävele Naiselle Ammatti –tapahtumaa tuki valtakunnallisesti tilintarkastus- ja asiointipalveluja tarjoava BDO. BDO on pitkäaikainen Naisten Pankin yhteistyökumppani. Tapahtumia tukivat myös lukuisat paikalliset kumppanit ympäri Suomen.

Lisätietoja:

Kristiina Ylikunnari, Kristiina.ylikunnari[at]gmail.com +358 50 5580 114
Iida Markkanen, iida.markkanen[at]kirkonulkomaanapu.fi 040 480 8864

Kuvat: KNA-kuvapankki
Artikkelikuva: Keijo Laitala

Juttua muokattu 4.10.: keräyssumma korjattu.