Kävele Naiselle Ammatti 9.9. – Vapaaehtoiset järjestävät Suomen suurimman hyväntekeväisyyskävelyn

Yli 70 paikkakunnalla kävellään syyskuun toisena viikonloppuna kehitysmaiden naisten hyväksi. Kävele Naiselle Ammatti -hyväntekeväisyyskävelyn 9.9.2018 järjestävät Naisten Pankin vapaaehtoiset.

Kävele Naiselle Ammatti on Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely. Sen avulla kerätään lahjoituksia kehitysmaiden naisten koulutuksen ja toimeentulon edistämiseksi. Naisten työllistyminen vaikuttaa merkittävästi koko perheen ja kylän hyvinvointiin.

– Naisten auttaminen on tutkitusti yksi tehokkaimmista keinoista kasvattaa hyvinvointia kestävästi, sanoo valtakunnallisesta tapahtumatyöryhmästä vastaava vapaaehtoinen Heidi Hietala.

Koko perheen tapahtuma

Vuodesta 2009 järjestetty kävely on kasvanut Suomen ja Euroopan laajuiseksi koko perheen tapahtumaksi. Naiselle kävellään Ammatteja ympäri Suomen Helsingistä Utsjoelle ja Vaasasta Lieksaan. Vapaaehtoiset järjestävät kävelyjä myös ulkomailla kuten Saksassa, Belgiassa, Kroatiassa, Isossa-Britanniassa, Kreikassa ja Itävallassa.

– Vapaaehtoisten ansiosta Naisten Pankin toiminta on tehokasta ja koko maan kattavaa. Paikallisten tapahtumien järjestämiseen osallistuu yli 600 vapaaehtoista. Ilman heitä näin valtavan, koko Suomen kattavan tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista, Heidi Hietala iloitsee.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman 30 euron ilmoittautumislahjoitus auttaa yhtä naista pääsemään koulutuksen piiriin. Tapahtuman avulla kerätyillä varoilla tuetaan naisten ammatti- ja yrittäjyyskoulutusta Afrikassa ja Aasiassa.

Faktat:
• Kävele Naiselle Ammatti -hyväntekeväisyyskävely toteutetaan 70 paikkakunnalla Suomessa ja ulkomailla. Suomessa mukana ovat mm. Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Imatra, Jyväskylä, Lahti, Nokia, Oulu, Pieksämäki, Rovaniemi Seinäjoki, Sipoo, Tampere, Vantaa, Valkeakoski ja Vaasa. Kaikki paikkakunnat: www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti
• 30 euron lahjoitussummalla yksi kehitysmaiden nainen saa mahdollisuuden ammattiin.
• Vuonna 2018 kävellään jo yhdeksättä kertaa.
• Vuosien saatossa Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumissa on kerätty yli 410 000 euroa.

Kuvia median käyttöön

Lisätietoja:
Kävele Naiselle Ammatti –tiimin vetäjä
Riikka Ilves
0440101181
riikka.ilves@naistenpankki.fi

Suomalainen Naisten Pankki kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Naisten Pankki järjestää tapahtumia, tempauksia ja keräyksiä. Osakkeenomistajia on yli 1 600 ja kuukausilahjoittajia 3 200. Kirkon Ulkomaanapu toteuttaa hankkeet kehitysmaissa ja hallinnoi Naisten Pankin varoja.