Kävele Naiselle Ammatti saa tuhannet liikkeelle ympäri Suomen

Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely Naisten Pankin Kävele Naiselle Ammatti kävellään 10.9.2017 jo kahdeksatta kertaa.

Naisten yrittäjyyden, toimeentulon ja koulutuksen tukemisella on todettu olevan kehitysmaissa ratkaiseva vaikutus paitsi perheen myös koko kyläyhteisön hyvinvoinnille. Kävele Naiselle Ammatti on Naisten Pankin järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma, joka liikuttaa vuosittain tuhansia kävelijöitä Suomessa ja maailmalla.

Kävelytapahtumien lahjoituksilla on vuosien varrella kerätty yhteensä 313 000 euroa eli yli 10 500 Ammattia kehitysmaiden naisille.

Tänä vuonna mukana on yli 60 paikkakuntaa, 45 Suomessa ja 19 ulkomailla.

Ammatti 30 eurolla

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman ideana on iloinen yhdessäolo ja rento kävelylenkki paikkakuntakohtaisin maustein. Varat kehitysmaiden naisille kerätään ilmoittautumislahjoituksilla, jotka vastaavat yhtä Ammatti-lahjaa (30 euroa/kävelijä).

Teemamaina ovat tänä vuonna Uganda ja Kambodza. Suomen täyttäessä 100 ja Naisten Pankin kymmenen vuotta, tavoitteena on jälleen uusi osallistuja- ja lahjoitusennätys.

– 10-vuotias Naisten Pankki on kerännyt jo yli 11,5 miljoonaa euroa kehitysmaiden naisten toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseksi. Yksi tärkeä tapa kerätä rahaa ovat valtakunnalliset tapahtumat, kuten Kävele Naiselle Ammatti. Mikä parasta, näillä tapahtumilla vahvistetaan yhteisöjä ja tuotetaan iloa sekä täällä Suomessa että kehitysmaissa, sanoo Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen.

Omalle Kävelylle silloin kun sinulle sopii

Hyvää voi tehdä myös Oman Kävelyn muodossa, vaikkapa marjastuksen yhteydessä. Oman Kävelyn voi järjestää myös työ- tai kaveriporukan kesken, silloin kun omaan kalenteriin sopii. Oman Kävelyn voi ilmoittaa osoitteessa www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti/oma-kavely

Lisätietoja:
Arja Schobesberger, Kävele Naiselle Ammatti -projektivetäjä
arja.schobesberger@naistenpankki.fi, p. 050-3903010

Tapahtumapaikkakunnat:
www.naistenpankki.fi/kavele-naiselle-ammatti/

Naisten Pankki on suomalainen vapaaehtoisyhteisö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Järjestämme tapahtumia, tempauksia ja keräyksiä. Osakkeenomistajia on yli 1500, kuukausilahjoittajia eli bisnesenkeleitä 3100. Voimavarana on noin 3000 aktiivista vapaaehtoista yli 40 paikkakunnalla. Naisten Pankki on kerännyt vuodesta 2007 lähtien varoja jo yli 11,5 miljoonaa euroa. Hankkeiden toteutuksista vastaa Kirkon Ulkomaanapu.