Kävele Naiselle Ammatti keräsi muhkean potin

Ammatteja käveltiin naisille 85 000 eurolla 70 paikkakunnalla Suomessa ja maailmalla.

Kahdeksas Kävele Naiselle Ammatti käveltiin sateen säestämänä ja ennätyssuuren vapaaehtoisjoukon voimin sunnuntaina 10.9.

Kahdeksatta kertaa järjestetty Naisten Pankin vuotuinen hyväntekeväisyystapahtuma Kävele Naiselle Ammatti keräsi muhkean potin, 85 000 euroa. Lahjoituksilla tuetaan kehitysmaiden naisten koulutusta, yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa. Yksi Ammatti-lahjoitus, 30 euroa, mahdollistaa ammatti- ja yrittäjyyskoulutuksen Naisten Pankin kohdemaissa. Vuonna 2017 Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman kohdemaina olivat Uganda ja Kambodza. Tapahtuman tulos vastaa 2 833 Ammattia.

Vuoden 2017 Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma järjestettiin ennätyksellisen monella paikkakunnalla paitsi Suomessa, myös ulkomailla. Suomessa käveltiin 51 paikkakunnalla, ja ulkomailla 19 paikkakunnalla.

Pohjoisimmillaan Ammatteja käveltiin Rovaniemellä, ja eteläisin kävely tehtiin Espanjan Aurinkorannikolla. Myöhemmin syksyllä ehtii vielä osallistua hyväntekeväisyyskävelylle viidellä paikkakunnalla. Kävele Naiselle Ammatti -kampanjassa on mukana myös yhden naisen, Jaana Villasen, 1 500 kilometrin Finnwalk-kävely Nuorgamista Hankoon, joka tuotti yli 18 000 euroa eli noin 600 Ammattia.

Tapahtuman valtakunnallinen luotsaaja ja vapaaehtoinen, Arja Schobesberger iloitsee tapahtuman tuloksesta, joka saavutettiin huolimatta monien paikkakuntien sateisesta ja tuulisesta säästä:

– Sitkeys on yksi Naisten Pankin keskeisistä arvoista. Sitkeyttä osoittivat ne 1500 naista, miestä ja lasta, jotka kävelivät sateissa säässä 10.9. Ammatteja kehitysmaiden naisille. Värikkyyttä ja hyvää mieltä ei puuttunut 70 paikkakunnan tapahtumista. Sitkeyttä ja iloa kysytään joka päivä niiltä kehitysmaan naisilta, jotka voivat Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumissa kerätyillä varoilla perustaa oman yrityksen ja näin edistää oman perheensä ja koko kyläyhteisönsä hyvinvointia.

Lue lisää ja katso kuvat: naistenpankki.fi/ammatteja-kaveltiin-naisille-85-000-eurolla-70-paikkakunnalla-suomessa-maailmalla