Ilmastoahdistus näkyy Toisenlaisen Lahjan tuloksessa – Puuntaimet viime vuoden hittilahja

Huoli ilmastonmuutoksesta ja kyllästyminen ylimääräiseen tavaraan näkyvät ihmisten antamissa lahjoissa. Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen Lahja kasvatti suosiotaan edellisestä vuodesta ja lahjoja annettiin vuonna 2018 1,2 miljoonalla eurolla.

Vuoden hittilahja oli Puuntaimet. Puuntaimia annettiin lahjaksi viime vuonna 6 843 kappaletta. Vuoteen 2017 verrattuna Puuntaimet-lahjojen antaminen on yli kaksinkertaistunut.

”Keskustelu ilmastonmuutoksesta ja ympäristöystävällisyydestä näkyy meidän viime vuoden tuloksessa. Puuntaimet on ollut viime vuonna poikkeuksellisen suosittu lahja. Se on ohittanut myynnissä aiempien vuosien suosikin, joka oli Naisten Pankin toimintaa tukeva Stipendi Tytölle”, kertoo Toisenlaisen Lahjan koordinaattori Kaarina Karjalainen.

Puuntaimien lisäksi kärkikolmikossa ovat edelleen Naisten Pankin lahja Stipendi Tytölle, jota annettiin 6 642 kappaletta ja kestosuosikki Vuohi, jota annettiin 4250 kappaletta.

”Aineeton Toisenlainen Lahja on jo itsessään aina ympäristöystävällinen valinta. Ihmisten toimeentuloa parantavat lahjat, kuten Naisten Pankin lahja Stipendi Tytölle ja Vuohi ovat aina suosittuja”, Kaarina kertoo.

Ylivoimaisesti suurin osa Toisenlaisista Lahjoista hankitaan joululahjoiksi, mutta niitä voi hankkia ympäri vuoden. Lahjoittamalla antaa lahjan kaikista köyhimmissä ja vaikeimmissa olosuhteissa eläville.

”On aivan ihana käyttää rahaa jouluna, kun tietää sen menevän hyvään tarkoitukseen, eikä krääsänä jonkun kaappiin”, todetaan Toisenlaisen Lahjan ilahtuneessa palautteessa.

Kuvia median käyttöön:
https://kirkonulkomaanapu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/14037704/61632/fi

Lisätiedot:
Johanna Karjalainen, varainhankintapäällikkö, p. +358 40 733 0471

johanna.karjalainen@kua.fi
toisenlainenlahja.fi