Ilmarinen tukee Etelä-Sudanin tyttöjen koulutusta

Ilmarinen luovutti 8.000 euroa Kirkon Ulkomaanavulle Etelä-Sudanin tyttöjen hyväksi tehtävään työhön. KUAn tuella on Ikotosiin rakennettu ensimmäinen yläaste ja lukio. Ilmarisen lahjoituksella tuetaan toisen yläasteen ja lukion rakentamista. Se tarjoaa koulunkäyntimahdollisuuksia erityisesti tytöille.

Ilmarisen viestintäjohtaja Satu Mehtälä toteaa, että vuosikymmenten sisällissodan jälkeen elinolot Etelä-Sudanin alueella ovat vaikeat ja monenlainen apu on tarpeen. Osana vastuullista toimintaansa Ilmarinen on valinnut tukikohteekseen tyttöjen koulutuksen.

– Naisten lukutaito ja koulutus ovat yksi merkittävimmistä sysäyksistä lasten, perheiden ja yhteisöjen elinolojen parantamiseksi kehitysmaissa. Etelä-Sudanissa koulut ovat tuhoutuneet sodan vuoksi ja opettajista on pula.

– KUA on luotettava kumppani tuen kanavoimiseksi. KUAn kehitysyhteistyön tavoitteena on turvata jokaiselle perustoimeentulo ja ihmisarvoinen sekä oikeudenmukaisempi yhteiskunta. KUAn tavoitteet sopivat hyvin Ilmarisen arvomaailmaan. Missioissa on samankaltaisuutta, vaikka toimintaympäristö on toinen ja haasteet köyhissä maissa erilaiset kuin vauraassa Suomessa, toteaa Mehtälä.

Ilmarinen on eläkevakuutusyhtiö, jonka tehtävänä on pitää huolta työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta ja tulevien eläkkeiden katteena olevasta varallisuudesta. Yhtiö vastaa noin 650 000 suomalaisen työeläketurvasta. Ilmariselle kuuluvat myös työhyvinvointipalvelut.

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestöjä, joka tekee tuloksellista kehitysyhteistyötä erityisesti Afrikan köyhimmillä alueilla. KUAn työn kautta saadaan aikaan pysyvää muutosta yhteisöissä. KUA tekee tekoja ihmisarvon puolesta.

Satu Mehtälä
Ilmarinen
viestintäjohtaja
Puh. 050-5398590