Idols tekee hyvää yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa

Idols tuo Suomeen ensimmäistä kertaa Idols tekee hyvää –konsertin yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Konsertti nähdään MTV3-kanavalla pääsiäispäivänä 24.4. ja sen avulla kerätään varoja kaikkein köyhimpien ihmisten auttamiseksi kehitysmaissa. Mukana on upea esiintyjäkaarti, koskettavia tarinoita kehitysmaista sekä tunnetuista henkilöistä koostuva puhelinpaneeli.

-Toivomme, että konsertti innostaa suomalaiset lahjoittamaan kehitysmaiden nuorten hyväksi.  Tavoitteena on, että näillä varoilla voimme tukea köyhyyden poistamista sen kaltaisissa maissa kuin Haiti ja Kambodzha, jotka ovat tämän ohjelman esimerkkimaita, kertoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Pauliina Parhiala.

Idols tekee hyvää on suomalainen versio valtavan suosion saavuttaneesta American Idol Gives Back –ohjelmasta, joka on järjestetty USA:ssa kolme kertaa. Konsertin kautta Idols ja Kirkon Ulkomaanapu antavat kehitysmaiden nuorille mahdollisuuden käyttää lahjakkuuttaan, kouluttautua ja saada töitä.

Suoran lähetyksen juontavat Ellen Jokikunnas ja Heikki Paasonen. Ohjelmassa nähdään Paasosen kokemuksia Kambodzhan-matkalta sekä Jokikunnaksen ja Jone Nikulan matkalta Haitiin. Ellen Jokikunnas kertoo vaikuttuneensa matkastaan maanjäristyksen runtelemaan Haitiin.

-Kun näki loputtomat telttakylät, tuntui kuin järistys olisi tapahtunut kuukausi, eikä yli vuosi sitten. Kurjuudesta huolimatta valoa ja toivoakin oli näkyvissä, kertoo Jokikunnas tunteita herättävistä kokemuksistaan.

Heikki Paasonen vieraili Kambodzhassa yhdessä laulaja Marikon kanssa.

-Nuorten ongelmat koskivat esimerkiksi sitä, että onko ruokaa. Jos perheellä on tarpeeksi riisiä, lapsen ei täydy lähteä riisipellolle töihin, vaan hän voi mennä kouluun. Tulevaisuutta ei paljon mietitä, vaan tässä hetkessä olevia asioita, kertoo Paasonen.

Konsertissa ovat Idols-tähtien lisäksi esiintymässä muun muassa Amorphis, Maija Vilkkumaa & Jarkko Martikainen, Mariko, Reckless Love, Tarja Turunen & Jyrki 69. Ulkomainen esiintyjä on brittibändi Hurts.

Katsojat voivat soittaa ruudussa näkyvään numeroon ja ilmoittautua kuukausilahjoittajaksi haluamallaan summalla. Katsojien puheluihin ovat vastaamassa muun muassa Jethro Rostedt, Teresa Välimäki, Elias Hämäläinen, Jasmin Hamid, Mia Ehrnrooth, Viivi Pumpanen, Maria Sid, Laura Malmivaara, Kirsi Alm-Siira, Aki Riihilahti, Juha Itkonen, Annika Metsäketo, Toni Nieminen, Lauri Nurkse ja Pauliina Parhiala.

Idols tekee hyvää –konsertti  pääsiäispäivänä 24.4. klo 19.15-21.00 MTV3-kanavalla. Hyväntekeväisyyskonsertin tarkoituksena on tukea Kirkon Ulkomaanavun työtä kehitysmaissa. Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Ulkomaanapu tukee nuorten koulutusmahdollisuuksia useissa Aasian, Lähi-idän, Afrikan ja Etelä-Amerikan maissa.

Lisätietoja:

Maija Sankari, Kirkon Ulkomaanavun viestintäpäällikkö, puh. 040 559 4030
Pauliina Parhiala, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja, puh. 0400 103 280
www.mtv3.fi/idolstekeehyvaa.fi
www.kirkonulkomaanapu.fi