Huhtikuussa toimitaan oikeudenmukaisen kaupan puolesta

Toimintaviikko on kansainvälisen Oikeudenmukaisen kaupan liikkeen (Trade Justice Movement TJM) tapahtuma, jota vietetään samaan aikaan eri puolilla maailmaa. Oikeudenmukaisen kaupan liike on kauppakampanja, joka kokoaa yhteen kirkkoja ja kansalaisjärjestöjä toimimaan reilumman kaupan puolesta. Kampanjaa koordinoi brittiläinen avustusjärjestö Christian Aid.

Suomessa toimintaviikkoon osallistuvat useat kotimaiset järjestöt. Muun muassa Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen ekumeenisen neuvoston järjestämä Vastuuviikko on mukana toteuttamassa toimintaviikkoa.

Piirustuksia esillä Helsingin pääkirjastossa

Toimintaviikolla järjestetään muun muassa piirustusnäyttely, jossa esitellään viime syksynä Vastuuviikolla järjestetyn kilpailun satoa. Näyttely on esillä Helsingin pääkirjastossa Pasilassa 10.-23.4. Muista toimintaviikon tapahtumista tiedotetaan maaliskuun lopusta lähtien Vastuuviikon verkkosivuilla osoitteessa www.vastuuviikko.fi

Kirkon Ulkomaanapu on julkaissut toimintaviikkoa varten aineistovihkosen, joka sisältää käytännöllisiä toimintavinkkejä. Aineisto on suunnattu erityisesti nuorille. Tarjolla on ideoita ja ohjeita muun muassa valokuvakampanjan ja hartauden toteuttamiseen. Tempauksia voidaan toteuttaa seurakunnissa, kouluissa tai järjestöissä. Vihkon kuvituksena on syksyllä järjestetyn Vastuuviikon piirustuskilpailun satoa.

Toimintaviikko ei korvaa Vastuuviikkoa vaan sitä vietetään normaalisti lokakuussa. Tänä vuonna Vastuuviikko ajoittuu 23.-29.10. (KT 14.2.2005 kh)

Lisätietoja: Oikedenmukaisen kaupan liikkeen verkkosivut osoitteessa www.tradejusticemovement.org

Toimintaviikko maailmalla www.april2005.org

Vastuuviikon verkkosivut www.vastuuviikko.fi

Toimintavihkon aineistotilaukset: Kirkon Ulkomaanapu/Marjatta Saloranta, marjatta.saloranta@evl.fi, p. (09) 180 2465.