HJK:n tähtipelaajalta biisi rauhan puolesta

Helsingin Jalkapalloklubin huippupelaaja, 22-vuotias Nikolai Alho, on säveltänyt ja tuottanut tunnuskappaleen Peace Unitedille. Alho myös esittää kappaleen itse, yhdessä räp-artisti Särren kanssa. Kappale julkaistaan heinäkuun 5. päivä, ja siihen liittyvä musiikkivideo elokuussa.

”Vaikka musahommat ovat paussilla, oli pakko lähteä näin hienoon projektiin mukaan. Hyvän tekeminen on aina ollut tärkeää mulle”, Alho sanoo.

Peace United on henkinen joukkue, joka pelaa rauhan puolesta. Joukkueen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Ympäri maailmaa nuoria elää vaikeissa olosuhteissa. Jalkapallo on usealle pelastus – kenttä, jolla heidän tekonsa merkitsevät. Kokemus siitä, että voi hallita omaa elämäänsä, ehkäisee turvattomuutta ja turhautumista.

”Koen, että tämän maailman ongelmat ovat meidän yhteisiä ongelmia. Ei voi vain ajatella, että jostain käsittämättömästä syystä ihmiset jossain syrjäytyy, sillä tämän maailman valtasuhteet syrjäyttää ihmisiä päivittäin. Halusin ilomielin olla mukana projektissa, joka tuo tälle meidän yhteiselle ongelmalle näkyvyyttä ja pyrkii konkreettisin teoin ehkäisemään siitä aiheutuvia seurauksia”, kertoo Särre eli Miika Särmäkari.

”Biisi merkitsee mulle, että me ollaan kaikki yhdessä vastuussa rauhasta maailmassa ja sille sopivien edellytysten luomisesta”, hän jatkaa.

Biisi kuullaan ensi kerran julkisesti Helsinki Cupin avajaisissa 5.7.

Peace Unitedin kapteeneina toimivat legendaariset jalkapalloilijat Aki Riihilahti ja Laura Österberg Kalmari. He vierailivat alkuvuodesta urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen kanssa Jordaniassa Za’atrin pakolaisleirillä tutustumassa siihen, kuinka Kirkon Ulkomaanavun työhön.

Peace Unitediin on liittynyt myös liuta muita suomalaisia huippujalkapalloilijoita Tinja-Riikka Korpelasta Shefki Kuqiin. Huippujen lisäksi Peace United kutsuu kaikki suomalaiset mukaan joukkueeseen kampanjan verkkosivuilla, joissa jokainen voi luoda oman Peace United -pelaajakortin ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa.

”Viimeaikaiset uutisoinnit koti- ja ulkomailta korostavat negatiivisuutta, vastakkainasettelua ja ymmärtämättömyyttä eri kansakuntien ja uskontojen välillä. Haluamme tarjota vaihtoehdon, ja antaa ihmisille mahdollisuuden kuulua samaan jengiin”, kertoo Kirkon Ulkomaanavun kampanjapäällikkö Eeva-Maria Laakso.

Peace United on syntynyt osana Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjaa, joka keskittyy vuonna 2015 nuorten väkivaltaiseen radikalisoitumiseen. Peace United on mukana Helsinki Cupissa 5.–9. heinäkuuta Love the Ball Center -tapahtumatorilla, missä kaikki ovat tervetulleita liittymään joukkueeseen.

Lisätietoja:
Nikolai Alho, p. 040 5526649
Miika Särmäkari, p. 0400 814144
Eeva-Maria Laakso, kampanjapäällikkö, Kirkon Ulkomaanapu, p. 0400 445900
www.peaceunited.fi
www.tekojakampanja.fi

Kappale on ladattavissa 5.7. alkaen ainakin seuraavissa välineissä: Spotify, iTunes, Shazam, Deezer, Xbox Music Store ja Google Play.

Liity mukaan joukkueeseen!