Hillary Clinton vierailee Kirkon Ulkomaanavun tukemassa sairaalassa Kongossa

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton vierailee tänään Kongon demokraattisen tasavallan itäosissa Gomassa sijaitsevassa Kirkon Ulkomaanavun tukemassa Heal Africa -naistensairaalassa.

Sairaala on erikoistunut etenkin seksuaalisen väkivallan uhreiksi joutuneiden naisten hoitamiseen. Kirkon Ulkomaanavun ohjelma tukee sairaalassa hoidettavien naisten paluuta kotiseuduilleen antamalla heille ammatillista koulutusta sekä auttamalla heitä yritysten perustamisessa.

”Clintonin vierailu on tärkeä huomionosoitus Itä-Kongossa tehtävälle työlle sodan jalkoihin joutuneiden naisten tukemiseksi. Naisiin kohdistuva väkivalta on Kongossa erittäin vakava ongelma, joka tarvitsee lisää kansainvälistä huomiota”, Kirkon Ulkomaanavun Kongon toimiston johtaja Anna Muinonen kertoo.

”Clinton on henkilökohtaisesti tavannut paikallisia naisia ja kuullut heidän tarinoitaan. Voi olettaa, että tällä on vaikutusta Yhdysvaltojen politiikkaan alueella.”

Clinton tapaa vierailun aikana myös paikallisia naisjärjestöjä, jotka työskentelevät ruohonjuuritasolla naisten tukena.

”Naisten itse tekemä työ toistensa tukena sekä järjestöissä että yksityisesti on kaikkein laajinta ja merkityksellisintä” muistuttaa Muinonen. Hän on parhaillaan työmatkalla Suomessa.

Lisätietoja: Kirkon Ulkomaanavun Kongon toimiston johtaja Anna Muinonen, p. 044-333 1542