Henkilöstövalintoja ja nimityksiä Kirkon Ulkomaanavussa

Kirkon Ulkomaanavun viestintäpäälliköksi on valittu KTM Kirsi Saloranta. Hän työskentelee tällä hetkellä Mainostoimisto Familyssä viestinnän suunnittelijana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa tutkimuspäällikkönä MTV Oy:ssä. Saloranta aloittaa tehtävässään 1.4.

Kirkon Ulkomaanavun henkilöstöpäälliköksi on valittu HTM Hanna Saarelainen. Hän toimii tällä hetkellä henkilöstöpäällikkönä Valtiokonttorissa. Saarelainen aloittaa tehtävässään 1.5.

Kouluttajaksi on valittu FM, nuorisonohjaaja Minna Törrönen. Hän on toiminut viimeksi tiedottajana Raision seurakunnassa ja sitä ennen pitkään nuorisonohjaajana. Törrösen vastuualueena on nuorisotyö, oppilaitosyhteydet sekä koulutusmateriaalit Törrönen aloittaa 1.5.

Varainhankinnan projektikoordinaattoriksi on valittu TM Pia Huurtola. Hän tulee tehtävään Suomen Lähetysseuran yhteyssihteerin tehtävästä. Huurtola aloittaa 1.4.

Vaikuttamistyön kampanja-assistentiksi on valittu VM Maria Halava. Halava on työskennellyt aiemmin muun muassa ulkoasiainministeriössä ja YK:n ruokaohjelman WFP:n pohjoismaisessa tiedotustoimistossa. Halava aloittaa 1.4.

Kirkon Ulkomaanavun ulkomaantyön toimiston organisaatiota on uudistettu. Toimistoon on muodostettu neljä yksikköä ja niille on nimetty päälliköt: hankehallinnon kehittämisyksikön päälliköksi nimettiin suunnittelija Henrik Bergman, kehitysyhteistyöyksikön päälliköksi suunnittelija Riitta Soveri, humanitaarisen avun yksikön päälliköksi humanitaarisen avun päällikkö Helena Manninen-Visuri sekä vaikuttamistyön ja ekumeenisten suhteiden yksikön päälliköksi suunnittelija Sylvia Raulo.

Ulkomaantyön toimistoon on lisäksi valittu projektiassistenteiksi kehitysyhteistyöyksikköön valtiotieteiden maisteri Johanna Leppänen sekä hankehallinnon kehittämisyksikköön valtiotieteiden maisteri Elina Poutanen määräajaksi 30.09 saakka

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö. Se toimii yli 50 maassa. Sen tulot kasvoivat viime vuonna 26,5 % ollen yhteensä 24,1 miljoonaa euroa. Avustustyö on lisääntynyt etenkin Aasiassa ja Afrikassa.

Lisätietoja: tiedottaja Maija Sankari, (09)1802 295