Heidi Hautala konsultoimaan Ulkomaanavun vaikuttamistyötä

image

Kirkon Ulkomaanapu on sopinut entisen kehitysministerin ja europarlamentaarikon Heidi Hautalan kanssa uudenlaisesta vaikuttamis- ja yhteistyöstä.

Ulkomaanapu aikoo sopimuksen kautta hyödyntää Hautalan pitkäaikaista kokemusta ja asiantuntemusta kehitysyhteistyössä ja ihmisoikeuskysymyksissä. Sopimuksen pituus on alustavasti kolme kuukautta.

Hautala on perustanut Heidi Hautala Consulting Oy -konsulttiyhtiön, jonka kautta hän konsultoi muun muassa Ulkomaanavun työtä Länsi-Afrikan Sierra Leonessa ja Liberiassa. Hän kehittää alueella yritysyhteistyötä ja tutkii vaikuttamistyön menetelmiä, joita Ulkomaanapu voisi hyödyntää omassa kenttätyössään.

Hautala aikoo verkostoitua alueen vaikuttajien kanssa erityisesti toimeentulo-ohjelmien, yrittäjyyden, rauhantyön ja varainhankinnan saralla.

Entisen kehitysministerin tavoite on konsulttiyhtiönsä kautta paneutua erityisesti kestävän kehityksen ja yritysvastuun kysymyksiin yhteistyössä Ulkomaanavun Länsi-Afrikan aluetoimiston kanssa.

Hautala vieraili Liberiassa ja Sierra Leonessa tammikuussa. Hän tutustui molemmissa maissa Ulkomaanavun hankkeisiin. Hautala tekee lähiviikkojen aikana uuden kenttävierailun molempiin maihin.

Lisätietoja:
Antti Pentikäinen, toiminnanjohtaja, puh. 040 531 3514
Veera Hämäläinen, viestintäjohtaja, puh. 050 386 6634