Halaus kiidättää uuteen vuoteen – joulun hittituote lämmittää meillä ja muualla

image

Toisenlaiset Lahjat ovat tulleet jäädäkseen. Vuosittain uusiutuva lahjavalikoima ilahduttaa heitä, jotka toivovat materian sijasta lahjoitusta kehitysmaihin. Tämän vuoden uutuuksia ovat olleet Sydämen Lahjat, joista Halaus on jouluna ollut suosituin.”Suomalaiset kertovat selvästi mielellään tunteistaan läheisilleen – ja antavat eettisiä lahjoja”, kertoo varainhankinnan koordinaattori Hanna Lassila.

Edellisvuoden tapaan tänäkin vuonna uskotaan, että vuodenvaihteeseen mennessä lahjojen tuotto on 1,2 miljoonaa euroa.

Lahjan muodossa kehitysmaihin voi lahjoittaa tarpeellisia esineitä tai koulutusta. Sydämen Lahjoilla voi taas kertoa tunteistaan lähimmäiselle lähellä tai kaukana – ja tukea samalla kehitysmaan ihmisiä. Tuotto käytetään kehitysyhteistyöhön, vaikkapa naisten ammattikoulutuksena tai pienlainoina.

Joulu herkisti ajattelemaan

”Uudet Sydämen Lahjat ovat olleet erittäin suosittuja. Niitä on hankittu muun muassa äitien- ja isäinpäivälahjoiksi sekä joululahjoiksi”, iloitsee Hanna Lassila.

Lahjavalikoimaa uudistetaan vuosittain. Kiitos, Rakkautta, Ystävyyttä ja Kukkia -lahjojen lisäksi jouluna voi lahjoittaa Joulurauhaa. Isänpäivänä annettiin myös Onnenhetkiä Miehelle.

”Jouluna ihmiset herkistyvät ajattelemaan läheisiään ja muita ihmisiä. Monet hankkivat lahjoja kerralla enemmän.”

Lahjoille on tarvetta

Eettisille lahjoille on tarvetta, ja Toisenlaiset Lahjat ovat tulleet jäädäkseen. Kestosuosikkeja ovat eläimet, joista Vuohi on jo tavaramerkki. Monet hääparit tai syntymäpäiväsankarit, joilla on jo kaikkea, ovat toivoneet Toisenlaista Lahjaa. Niitä voivat olla Kaivo, Koulupuku, Huopa tai Ammattitaito.

”Ihmiset ovat entistä tietoisempia ympäröivästä maailmasta. Erilaiset katastrofit, kuten Filippiinien marraskuinen taifuuni, tulevat lähemmäksi ihmisiä. Toisenlainen Lahja tuo iloa monelle ihmiselle esimerkiksi katastrofiapuna.”

Eri vuodenaikojen merkkipäivät näkyvät yksittäisten lahjojen kohdalla piikkinä. Lahjavalikoimaa uusitaan joka vuosi. Tänä vuonna uutuudet ovat olleet symbolisia.

Suosittu jo vuodesta 2005

Kirkon Ulkomaanavulla on ollut valikoimassa Toisenlaisia Lahjoja vuodesta 2005. Konsepti perustuu englantilaisen sisarjärjestön Christian Aidin kehittämään lahjamalliin.

”Toisenlainen Lahja otettiin aikoinaan hyvin positiivisesti vastaan. Se on edelleen uudenlainen tapa muistaa ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Uskon, että siihen lahjan suosio perustuu edelleen.”

Myös yritykset antavat Toisenlaisia lahjoja vaikkapa eläkkeelle siirtyville työtekijöilleen. Monet niistä myös hankkivat aineettoman lahjan joulukortin sijaan ja kertovat siitä yhteistyökumppaneilleen.

Valikoimasta löytyykin näppärästi vaikka Naisten Pankin osake. Sillä voi tukea naisten toimeentulohankkeita esimerkiksi Aasiassa ja Afrikassa.

”Uskon, että tänä vuonna monen joulukuusen alta löytyy iloinen yllätys kehitysmaiden hyväksi.”

Lisätietoja:

Hanna Lassila, varainhankinnan koordinaattori, puh. 040 670 4491 tai
Eeva Suhonen, tiedottaja, puh. 0400 103 286
http://www.toisenlainenlahja.fi/